Powered By Blogger

Κυριακή 1 Απριλίου 2012

ΟΙ ΑΚΤΙΒΙΣΤΕΣ ANONYMOUS



Σε μια χωρα που ασχολειται μεχρι μηρυκασμου με τους "ΕΠΩΝΥΜΟΥΣ'' , ηρθε η ευλογημενη στιγμη να ασχοληθουμε , στα σοβαρα, με τους ''ANONYMOUS''.

Ισως τον καλυτερο ορισμο τον εχουν δωσει οι ιδιοι μεσα απο την ασαφη, αχανη, ακομη ετεροκλητη ιδεολογικη ψευδοπλατφορμα τους :''Ειμαστε Ανωνυμοι. Οι Ανωνυμοι ειναι λεγεωνα. Οι Ανωνυμοι δεν συγχωρουν ποτε". Η εν λογω φραση- προσπαθεια αυτοπροσδιορισμου που συνοδευει σχεδον ανελλιπως τα μηνυματα που αφηνουν οι Anonymous στις συχνες πυκνες κυβερνο-επιθεσεις τους δεν αποτελει παρα συντηξη των κανονων υπ'αριθμον 3,4 και 5 εκεινου που οι ιδιοι εχουν ονομασει ''Οι Κανονες του Διαδικτυου''.Τι ειναι οι Anonymous; ειναι χακτιβιστες που περιβαλλουν καθε τους χτυπημα με τον μανδυα των luzl (λεκτικος εκφυλισμος του αρκτικολεξου lol που σημαινει σε απλα ελληνικα ''πεθαινω στα γελια'').Ναι, το καθε τι το κανουν για να γελασουν. Αλλα οχι για να περασει η ωρα.Το γελιο των Anonymous δεν ειναι ξεκαρδιστικο αλλα εκκωφαντικο.Και το πιο βασικο, εμπεριεχει την ειρωνια και την τραγικοτητα μαζι. Η φυλη και η κουλτουρα των Anonymous, των ανθρωπων απο διαφορετικες κοινωνιες των πολιτων με διαφορετικες αφετηριες, διαφορετικα αιτουμενα και καθολου κοινη στοχευση, αποκτα την οικουμενικη γλωσσα τους ακριβως μεσα απο τα luzl! Ξεγυμνωνουν ενα παγκοσμιοποιημενο συστημα που εχει μαθει να λειτουργει με τις ιδιες ομογενοποιημενες νορμες, τρεφοντας την πεποιθηση πως ειναι ατρωτο.Αυτη την πεποιθηση οι Anonymous ηρθαν να την κανουν ψευδαισθηση! Αφου εξεφρασαν την υποστηριξη τους στη λεγομενη Αραβικη Ανοιξη, το καλοκαιρι του 2011, το κινημα Occupy Wall Street σταθηκε η αφορμη για να κατεβασει στους δρομους ακομη μαζικοτερα τους Anonymous. Oι εικονες των πολιτων που αυτοπροσδιοριζονται ως "Ανωνυμοι" με τη μασκα του Γκαι Φοκς στο παρκο Ζουκοτι της Ουασινγκτον εκαναν το γυρο του κοσμου, δινοντας πια σαφη υποσταση στους Anonymous.

Oι χακτιβιστες απεκτησαν μεσα σε λιγες εβδομαδες, προσωπο, φανατικους υποστηρικτες και παμπολους μιμητες. Στρατολογωντας ακομη περισσοτερα μελη στις ταξεις τους, απαντησαν με εντυπωσιακα χτυπηματα στις ηλεκτρονικες σελιδες του δισκογραφικου κολοσσου Universal Music, του Λευκου Οικου και του Αμερικανικου υπουργειου δικαιοσυνης, αποδεικνυοντας πως αν το θελουν, ειναι και γρηγοροι και αμεσοι, ενω δρουν και στοχευμενα. Οι ανωνυμοι τα καταφερνουν καλα χωρις περιπλοκα σχηματα ιεραρχιας, διχως κυριαρχη ιδεολογια, δρωντας με βασικο εργαλειο το Διαδικτυο.

Το μοτο τους:We are Anonymous.We are Legion.We do not forgive.We do not forget. Expect us!



Αποσπασμα απο το σχετικο κειμενο του αρχισυντακτη Κωστα Μπουρουση στο περιοδικο Big Fish της εφημεριδας "Πρωτο Θεμα".

Woman's Voice







Δεν υπάρχουν σχόλια: