Powered By Blogger

Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΤΡΕΝΑΚΙ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΧΡΟΝΟΥ



Σκεφθηκα να γραψω ενα κειμενο χαρουμενο, ελπιδοφορο,εορταστικο,οπως εορταστικο ειναι και το κοκκινο και πλουμιστο τρενακι που φερνει τον καινουργιο χρονο.Ενα τρενακι γεματο ζωγραφιες,χρωματα και ονειρα που θα φωτισουν τις λεπταισθητες αποχρωσεις των συναισθηματων μας.
Ομως καθε Δεκεμβρη εχω μια ιδιαιτερη εμμονη με τον χρονο. Πως να τον αγνοησεις τον σκανταλιαρη αφου εκεινος ουσιαστικα ειναι αυλος και αχρονος,ενω τα δικα μας χρονια συγκεκριμενα και περιορισμενα. Ατακτες σκεψεις για τον ατακτο χρονο που πηγαινοερχεται χρονια τωρα στη ζωη μας,ανυποφορα πιεστικος,απιαστος και που εξακολουθουμε να τον καλωσοριζουμε και να τον εξευμενιζουμε στο πρωτο συναπαντημα μηπως και φανει καλος μαζι μας, ενω οταν φευγει τον ξορκιζουμε για τα σημαδια που αφησε στο περασμα του.Βρε, μηπως ο χρονος στην αεναη πορεια του παραμενει ουσιαστικα ο ιδιος και μεταμφιεζεται σε γερο η σε νεο για να μας περιπαιξει και να μας περιπλανησει;

Παντως σε λιγο,εμεις οι τυχεροι θα επιβιβαστουμε στο τρενακι με οδηγο το χρονο
ακολουθωντας την πορεια του και τις στασεις σε σταθμους που ενδεχομενως δεν επιλεξαμε.
Ομως η προκληση της διαδρομης ειναι ο χρονος και μαζι του ο χορος της ζωης.
Προσωπικα χαιρομαι με το χρονο που τρεχει.Εχει κυκλους η ζωη και πρεπει να τους σεργιανισω ολους.Το στοιχημα ειναι να προλαβω γιατι η ευτυχια βρισκεται παντοτε στη ροη
και η ροη ειναι ζωη με ο'τι αυτο συνεπαγεται.

Νεος χρονος λοιπον που σε λιγο θα τον συναντησουμε με πανηγυρισμους γιατι κουβαλαει
μαζι του το δικαιωμα στην αισιοδοξια και την ελπιδα. Ηδη παντου κρεμονται ελπιδες και οι ευχες ολων ειναι αυτες οι ελπιδες,οι στοχοι,τα ονειρα να πραγματοποιηθουν.
Ας γυρισει λοιπον ο χρονος κι'ας γυρισει και ο κοσμος στη χαμενη ανθρωπια της ανθρωποτητας.Ειναι χρεος ολων μας η αποκατασταση της ισορροπιας,της ειρηνης,της αλληλεγγυης,της αγαπης.

Φιλες, φιλοι καλο συναπαντημα με τη νεα χρονια!


Woman's Voice