Powered By Blogger

Παρασκευή 2 Απριλίου 2010

Η ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΩΝ ΧΡΩΜΑΤΩΝ

Η φυση ειναι ποικιλοτροπα αξιοθαυμαστη και συγχρονως σοφη.Κανει καλα τη δουλεια της, κατασκευαζει και υποδεχεται τις εποχες τη μια μετα την αλλη με μαεστρια και θεικη ικανοτητα.Ιδιαιτερα , αυτο τον μηνα Απριλη, που οι παλαιοτεροι τον ελεγαν Λαμπριατη η Αιγιωργιτη, νιωθεις οτι βρισκεσαι -για αλλη μια φορα, ευτυχως- στο ξεκινημα μιας καινουργιας ανοιξης.Το συνθημα της ειναι αναγεννηση και ανανεωση. Δηλαδη αλλαγη.
Οι συνθηκες της ζωης βεβαια ειναι στενοχωρες, αφου η πολιτικη κατασταση και η κριση που τη διαδεχθηκε, δεν επιτρεπει στους περισσοτερους να ονειροπολουν η να εχουν χαλαρη διαθεση.Πως μπορει κανεις να ειναι ευτυχης, κυκλωμενος απο ενα κοσμο απειρης δυστυχιας;
Ομως, δεν μπορεις να αρνηθεις οτι η ανοιξη ειναι γεγονος.Ηλθε σιγα ,σχεδον κλεφτα και ζωγραφισε τα παντα με φως και χρωματα. Αληθεια, ποσο θεραπευτικα ειναι αυτα τα χρωματα και ποσο ευεργετικα επιδρουν στην ανθρωπινη συμπεριφορα και στις αισθησεις, αφου με τα χρωματα εκφραζεις και περιγραφεις τα συναισθηματα σου.
Παρολο που η ψυχολογια των χρωματων (Spring Color Psychology) ειναι σχετικα νεα στον τομεα της επιστημονικης ερευνας, αρχαιοι πολιτισμοι πιστευαν στην επιρροη των χρωματων στον ανθρωπο.Μεταξυ αυτων οι Κινεζοι, οι Αιγυπτιοι και οι Ινδοι ειναι απο τους πρωτους που εφαρμοζαν τη θεραπεια με τα χρωματα.
Τη συγκεκριμενη εποχη, πρεπει να αποκρυπτογραφησεις το νοημα του κρυμμενου μηνυματος που φερνει το χρωμα.Ειναι το μεσον που θα σε βοηθησει να περασεις απο τον χειμωνα αφηνοντας πισω τη γκριζα καθημερινοτητα.
Παρα το γεγονος οτι ξεχαστηκαμε στις συζητησεις για τα μετρα στηριξης,τα τεκμηρια,τα προγραμματα σταθεροτητας και τα spreads, εξω η ζωη εγινε ξαφνικα πολυχρωμη.Το χρωμα ηλθε την καταλληλη στιγμη και σκορπισε παντου ευφορια και αισιοδοξια, ανεβαζοντας μας ψυχολογικα.
Δεν ειναι πρωταπριλιατικο ψεμα οτι οι πεταλουδες επεστρεψαν και κρεμασαν ελπιδες παντου.

Woman's Voice