Powered By Blogger

Σάββατο 8 Μαΐου 2010

ΣΚΛΗΡΟΙ ΚΑΙΡΟΙ ΚΑΙ ΒΑΡΒΑΡΟΙ

Αυτο το ποταμι του κοσμου που ξεχυθηκε πριν απο λιγες μερες στους δρομους για να διαμαρτυρηθει και να δηλωσει ειρηνικα την αντιθεση του στα σκληρα μετρα λιτοτητας,δεν μπορουν πλεον να αναχαιτισουν ουτε οι πολιτικοι ουτε το πολιτικο συστημα.

Γνωριζουμε οτι η αισθηση της κοινωνικης αδικιας δημιουργει κοινωνικη εκρηξη και επανασταση. Στη χωρα μας ο αμοραλισμος και η ανομια προετοιμασαν το εδαφος. Θεσμοι που δεν τηρηθηκαν,η πολιτεια παντα απουσα, οι πολιτικοι ανερυθριαστοι, οι αστυνομικοι αμηχανοι και αποστασιοποιημενοι,εστειλαν τους πολιτες ακαλυπτους στους λιγους καλυμμενους κουκουλοφορους ,οι οποιοι ενω εγκληματουν ποτε δεν βρισκονται αντιμετωποι με τον νομο.

Πως ειναι δυνατον, ενα οποιοδηποτε μηδενικο κατακαθι, ενα ανισορροπο και μειονεκτικο ατομο να καιει ζωες και ονειρα αθωων ανθρωπων; κι' ομως οι ανανδροι κουκουλοφοροι με τον αρρωστο ψυχισμο,το μισος και την τυφλη βια, σκορπισαν το θανατο στο κεντρο της Αθηνας.

Η επομενη μερα των θλιβερων γεγονοτων, βρηκε ολους μας με απεραντη οργη, αγανακτηση και πολλη θλιψη.

Μεσα απο το τελμα της συγχυσης και του χαους, αντιλαμβανομαστε τα γεγονοτα ως σημεια των καιρων ενδεικτικα μιας παγκοσμιας πολιτιστικης κρισης κι' ενος γενικευμενου κλιματος παρακμης. Ειδικα στην Ελλαδα του σημερα λογω φαυλοτητας, εκμαυλισμου και αποτυχιας του πολιτικου συστηματος, εμεις οι πολιτες βιωνουμε ολες τις οψεις της απανθρωποιησης, της ταπεινωσης και του εξευτελισμου της ζωης μας. Η αποθεωση της βιας και του τρομου στεφανωσε την καθημερινοτητα μας.

Η κριση θα πρεπει να σταθει αφορμη για ολους μας, ν' αλλαξουμε, να αναθεωρησουμε και να αναλαβουμε το ποσοστο ευθυνης που μας αναλογει.Γιατι τελικα η ευθυνη ειναι συλλογικη και ολοι εχουμε ποσοστο στην τραγωδια που βιωνουμε!



Woman's Voice