Powered By Blogger

Πέμπτη 20 Μαΐου 2010

Η ΑΓΑΠΗ ΠΛΗΓΩΝΕΙ ΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ...

Ενας δυσκολος χωρισμος προκαλει σημαντικες αλλαγες στον εγκεφαλο των γυναικων, μειωνοντας τη δραστηριοτητα των εγκεφαλικων κυτταρων που συνδεεται με τη διαθεση για δραση και την ικανοτητα προσοχης και αυτοσυγκεντρωσης.

Οταν ο μαγνητικος τομογραφος φωτογραφιζει τον εγκεφαλο, οι αποκαλυψεις ειναι εντυπωσιακες. Ερευνα Αμερικανων επιστημονων,διεπιστωσε πως ενας χωρισμος αλλαζει τα μυαλα των γυναικων. Και δεν εννοουν πως τους "βαζει μυαλο" για να μην την ξαναπατησουν, αλλα οτι ο ψυχικος πονος προκαλει οργανικες αλλαγες στη λειτουργια του εγκεφαλου τους. Αλλαγες οι οποiες φανερωνονται στις εγκεφαλικες τομογραφιες. Συμφωνα με τα ευρηματα, οι γυναικες που ειναι πολυ αναστατωμενες επειτα απο το τελος μιας σχεσης παρουσιαζουν μειωμενη δραστηριοτητα των εγκεφαλικων κυτταρων τα οποια σχετιζονται με τα συναισθηματα,το κινητρο για δραση και την ικανοτητα αδιασπαστης κριτικης.

Kατα τον δρα Τζεφρι Λορμπερμπαουμ, βοηθο καθηγητη στο ιατρικο Πανεπιστημιο της Νοτιας Καρολινας και συγγραφεα της εργασιας που δημοσιευθηκε στο εντυπο "Αμερικανικη Επιθεωρηση της Ψυχιατρικης", η ερευνα αυτη μπορει να βοηθησει στην εξιχνιαση των αιτιων της καταθλιψης." Πιστευουμε πως ψυχικες διαταραχες, οπως η καταθλιψη, ενδεχεται να πηγαζουν απο ομαλα εγκεφαλικα συστηματα που υποστηριζουν κοινωνικους δεσμους, σχεσεις και χωρισμους.Το τελος μιας σχεσης η απωλεια ενος αγαπημενου προσωπου πολυ συχνα προηγειται ενος πολυ σοβαρου καταθλιπτικου επεισοδιου.Στη δικη μας ερευνα υποθετουμε οτι η μεγαλη στενοχωρια που ακολουθει τον χωρισμο προκαλει βλαβη στις συγκεκριμενες περιοχες του εγκεφαλου".

Οι ειδικοι ψυχολογοι βλεπουν τα επιστημονικα αυτα ευρηματα ως ενα σημαντικο βημα αναγνωρισης των δυσκολιων που αντιμετωπιζουν οι γυναικες, αφου για τις περισσοτερες απο αυτες ο χωρισμος ειναι χειροτερος απο θανατο.

Ειναι γεγονος οτι οι γυναικες δεν ελεγχουν τα συναισθηματα τους, ειναι παρορμητικες, δοτικες και συνηθως ελκονται απο αδιεξοδους ερωτες,καταναλωνονται ως προιοντα μιας χρησης και πεταγονται στο καλαθι των αχρηστων.

Με ανυπαρκτη βουληση για να μη στενοχωρησεις δηθεν τον αλλο ,ουσιαστικα του επιτρεπεις να κανει καταληψη στην προσωπικοτητα σου,ετσι το Εγω σου μεταγγιζεται στο Εσυ και τ' αποτελεσματα τα εισπραττεις μονο εσυ,γυναικα!



Woman's Voice