Powered By Blogger

Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012

KΡΑΤΙΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΕΝΑ ΚΛΑΡΑΚΙ

Καθε εβδομαδα που περναει, η αγωνια του κ.Καρολου Παπουλια για το μελλον της χωρας αυξανεται,διαπιστωνοντας οτι ακομη και μια κυβερνηση που στηριζεται απο τρια κομματα και διαθετει πλειοψηφια 250 εδρων στη Βουλη δεν μπορει να επιταχυνει τα βηματα της προς τις μεταρρυθμισεις και τη δημοσιονομικη εξυγιανση. Και η αγωνια του αυτη ειναι που τον παροτρυνει μερικες φορες να εξωτερικευει τις σκεψεις του, σε στιγμες που κανενας απο το πολιτικο συστημα δεν το περιμενε."Το ευκολο για μενα θα ηταν να παρω την καπα μου και να παω στον καθαρο αερα του βουνου,αλλα εχω το δικαιωμα;" λεει συχνα στους συνομιλητες του, οι οποιοι τον προειδοποιουν καμια φορα οτι εμφανιζεται σαν να στηριζει απροκαλυπτα την κυβερνηση.''Πρωτα με ελεγαν δεκανικι του Καραμανλη, μετα δεκανικι του Παπανδρεου, τωρα δεκανικι του Παπαδημου" παρατηρει, προσθετοντας οτι δεν μπορει οσοι τα υποστηριζαν να ειχαν παντα δικιο.
Ο κ.Παπουλιας επισημαινει ''Δεν ειναι φανερο οτι καποιοι δεν θελουν να ορθοποδησει η χωρα αναζητωντας ευκαιριες στα συντριμμια;". Εχοντας ζησει τα χρονια της Κατοχης ο Καρολος Παπουλιας θυμαται με καθε λεπτομερεια τον τροπο λειτουργιας του μαυραγοριτισμου εκεινης της εποχης και βρισκει αναλογιες στις επιδιωξεις που εχουν σημερα οσοι επενδυουν στην επιστροφη στο εθνικο νομισμα.Μιλαει τακτικα με τραπεζιτες, πολιτικα προσωπα, οικονομικους και κοινοτικους παραγοντες οι οποιο γνωριζουν σε βαθος το παιχνιδι που, οπως πιστευει, παιζεται στο παρασκηνιο γυρω απο το ενδεχομενο μιας ατακτης χρεοκοπιας.
Ο Προεδρος της Δημοκρατιας ανησυχει για το εθνικο μελλον.Γνωριζει οτι το νεο πακετο δανεισμου βρισκεται στο αερα και οτι οι εκπροσωποι της τροικας,ερχονται στην Αθηνα για να επιδωσουν σκληρα τελεσιγραφα. Η στιγμη ειναι πραγματικα κρισιμη! ''Κρατιομαστε απο ενα κλαρακι"ειναι μια φρασηπου χρησιμοποιει ολο και συχνοτερα το τελευταιο διαστημα, προσθετοντας :Αν σπασει το κλαρακι θα γκρεμοτσακιστουμε".
Ο κ. Παπουλιας διαβαζει τουλαχιστον πεντε ευρωπαικες εφημεριδες την ημερα και παρακολουθει πολυ προσεκτικα τις εξελιξεις στην ΕΕ. Διαπιστωνει οτι η κυριαρχη αντιληψη για τη διαχειριση της κρισης, με τη σφραγιδα του Βερολινου, ειναι εσφαλμενη, γιατι η λιτοτητα φερνει υφεση και η υφεση λιτοτητα, εγκλωβιζοντας τις κοινωνιες σ' ενα φαυλο κυκλο διαρκους υποβαθμισης του βιοτικου επιπεδου.
Τον τελευταιο καιρο ο κ.Παπουλιας δεχεται μια ερωτηση απο τους συνομιλητες του, συχνοτερα απο οποιαδηποτε αλλη:Τι θα πραξει ο ιδιος αν η κυβερνηση Παπαδημου καταρρευσει προτου ολοκληρωθει ο ειδικος σκοπος της. Η απαντηση του ειναι λακωνικη "Απαθης δεν θα μεινω".

Εφημεριδα ''Το Βημα" 5.1.2012.Ρεπορταζ Βασιλη Χιωτη.
Woman's Voice