Powered By Blogger

Κυριακή 14 Μαρτίου 2010

Η ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ FACEBOOK

Που να το φανταζοταν ο Mark Zuckerberg, ο ανθρωπος πισω απο το Facebook, οταν ξεκινησε να φτιαχνει αυτη τη βαση δεδομενων το 2004 - την εποχη που σπουδαζε στο Harvard Η/Υ - οτι σημερα αυτος ο ιστοχωρος θα ειχε 350 εκατομμυρια ενεργους χρηστες. Ειναι γεγονος οτι το FB αποτελει ενα απο τα πιο λαμπρα παραδειγματα της ανθρωπινης δημιουργικοτητας σε συνεργασια με την τεχνολογια.
Η σημαντικοτερη λειτουργια του FB ειναι η δυνατοτητα να γνωριζεσαι με νεα ατομα στη χωρα σου αλλα και διεθνως, να μιλας μαζι τους, να ενημερωνεσαι, να επικοινωνεις, να καταγραφεις πληροφοριες, να οργανωνεις δραστηριοτητες, να επιχειρεις, να μοιραζεσαι ανησυχιες μιας και υπο αλλες συνθηκες δεν θα τυχαινε να συναντηθεις και να γνωρισθεις ποτε μαζι τους.
Περα απο τα πιο πανω υπαρχουν ακομη χιλιαδες πραγματα που μπορεις να κανεις και να βρεις μεσα στο FB,οπως,να γινεις μελος ομαδων η μελος σε fanclubs,να μπεις στις προσωπικες σελιδες διασημων ολων των χωρων ανα τον κοσμο,με τους οποιους μπορεις ενιοτε να συνομιλησεις. Ολοι τους βρισκονται εδω, ακομη και οι πολιτικοι, οι οποιοι εχουν μπει στο παιχνιδι φτιαχνοντας ενα ειδος ηλεκτρονικων και ευκολα προσβασιμων πολιτικων γραφειων.
Ομως, πρεπει να ειναι σαφες στον καθενα οτι,οπως στην κοινωνια ετσι και στον ιστοχωρο κοινωνικης δικτυωσης συμβαινουν διαφορα, ενιοτε ευτραπελα και ενιοτε επικινδυνα.Γι' αυτο υπαρχουν κανονες.Να μη ξεχναμε οτι κινουμαστε και ανταλλασσουμε αποψεις κατω απο ενα τεραστιο ματι που δεν κλεινει ποτε!Ολα καταγραφονται και τοποθετουνται στο προφιλ του καθενα απο μας.Αυτο το προφιλ λοιπον, προσδιοριζει ποιοι ειμαστε εμεις.
Κατα τη γνωμη μου, οφειλεις να εισαι αυτο που δηλωνεις οτι εισαι.Αλλωστε τιποτα δεν ειναι πιο ανεντιμο απο το να υποδυεσαι κατι που δεν εισαι.
Ακομη, με εντυπωσιαζει αρνητικα και η νευρωση με την οποια οι περισσοτεροι, αγωνιωδως, στοιβαζουν ποσοτητες ασχετων "φιλων" στο προφιλ τους που ουσιαστικα περα απο το να τους συμπεριλαμβανουν στους φιλους δεν προτιθενται σε ουσιαστικη επαφη η ανταλλαγη αποψεων μαζι τους.
Το προβλημα παιδια δεν ειναι, ποσους "εικονικους" φιλους εχουμε στο FB,αλλα ποσους "πραγματικους" φιλους εχουμε στην πραγματικη μας ζωη.Κι' αυτο ειναι που μετραει τελικα.

Woman's Voice