Powered By Blogger

Κυριακή 3 Ιουλίου 2011

THE TIGER LILLIES FREAKSHOW

Οι Tiger Lillies ειναι ενα ασυνηθιστο cult τριο απο το Λονδινο, με πολλους φανατικους οπαδους και εξ ισου πολλους ορκισμενους εχθρους. Η προκλητικη θεματολογια των τραγουδιων τους, αλλα και η σκηνικη τους παρουσια,τους καθιστουν ενα απο τα πιο αμφιλεγομενα συγκροτηματα των τελευταιων δεκαετιων. Η μουσικη τους αποτελει ενα εκρηκτικο μειγμα οπερας, τσιγγανικων τραγουδιων και ηχων απο την αριστερη οχθη του Παρισιου, αλλα εκεινο που ξεχωριζει αυτην την μπαντα απο οποιαδηποτε αλλη, ειναι η συναισθηματικη φορτιση και το ακατεργαστο παθος της εκτελεσης.
Ιδρυθηκαν το 1989 και απο τοτε μεχρι σημερα περιοδευουν στον κοσμο δινοντας συναυλιες και συμμετεχοντας σε πολλες μουσικοθεατρικες παραστασεις. Στα 18 χρονια της πορειας τους οι Tiger Lillies εχουν ηχογραφησει 20 αλμπουμ, των οποιων την παραγωγη και την διανομη κανουν οι ιδιοι, απορριπτοντας εμπρακτα τις τακτικες και την εξουσια των πολυεθνικων δισκογραφικων εταιριων. Ενα απο τα highlights της καριερας τους ειναι η συμμετοχη τους στο μιουζικαλ "Shockheaded Peter", το οποιο εχει περιοδευσει σε ολοκληρο τον κοσμο, εχει αποσπασει διθυραμβικες κριτικες, εχει κερδισει βραβεια Olivier, και εχει χρισθει το μεγαλυτερο cult hit της δεκαετιας του '90, τοσο στο Broadway της Νεας Υορκης οσο και στο West End του Λονδινου.
Κριτικες για τους Tiger Lillies:
Ελευθερος Τυπος ''Απολαυστικα εκκεντρικοι".
Ελευθεροτυπια " Ασυλληπτο σε γοητεια το Tiger Lillies Freakshow του Martyn Jaques, ενα θεαμα σπανιο για τα ελληνικα δεδομενα. Μην το χασετε".
Το Βημα "Ειναι μοναδικοι στο ειδος τους. Κανενας χαρακτηρισμος δεν ειναι ισαξιος τους. Ειναι απλως ασυναγωνιστοι".
Τα Νεα (Δημητρης Δανικας), " Αν οι αισθησεις μου δεν παθαιναν ζημια και αν ο αμφιβληστροειδης και η ακοη μου δεν ειχαν απογειωθει στους επτα ουρανους, δεν θα αισθανομουν τον μεγιστο ενθουσιασμο για να τον μοιραστω μαζι σας. Το πιο συναρπαστικο, καθηλωτικο και μεθυστικο μουσικο θεαμα της πολης που ακουει στο ονομα Tiger Lillies Circus".

YΓ:H φωτογραφια ειναι απο happening μετα την παρασταση του Σαββατου ,2 Ιουλιου στο Θεατρο Badminton.

Woman's Voice