Powered By Blogger

Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2009

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ "Η ΕΛΛΑΣ"

Στο κοκκινο η πολιτικη αντιπαραθεση εν οψει των εκλογων. Ο δρομος προς την καλπη η μαλλον προς τις καρεκλες της εξουσιας ειναι γεματος υποπτες συμμαχιες ,μαχαιρωματα, ελλειψη ηθους, γαβγισματα, εξυπνακιστικες χυδαιοτητες και μαγκιες. Ο ενας γκρεμιζει τον αλλο, ο αλλος υπομονευει τον αλλο και ολοι μαζι καλουν τους "δικους " τους σε συσπειρωση , κοβοντας και ραβοντας υποψηφιους, παρουσιαζοντας τα πραγματα απ' την αναποδη- γιατι η "καλη" μας εγκατελειψε προ πολλου-χωρις ιχνος σοβαροτητας, παιδειας,τιμης και καλλιεργειας.Βγηκαν παλι απ' τα λαγουμια τους και προσπαθουν την τελευταια στιγμη να περισωσουν τα κεκτημενα, μοιραζοντας ακαλυπτες υποσχεσεις και φρουδες ελπιδες.
Οι εφημεριδες με τους τιτλους τους κυριολεκτικα...σε στελνουν, οπως:
"Φοροπολεμος ΠΑΣΟΚ - ΝΔ για τα "ρετιρε".
"Οι Ονεδιτες τον απογειωνουν, τα γκαλοπ τον προσγειωνουν".
"Προωρος εμφυλιος για την ηττα στη ΝΔ".
"Κυβερνητικος παρτενερ ειναι ο Συριζα".
"Αγρια κοντρα ΠΑΣΟΚ-ΝΔ για τους φορους".
"Τα πεντε νομοσχεδια των 100 ημερων".
"Με ανανεωμενα ψηφοδελτια το ΚΚΕ".
"Τι συζητησαν Καραμανλης-Καρατζαφερης".
" Ο στοχος του Συριζα".
"ΛΑ.ΟΣ-Δυναμη ανοδου".
"ΚΚΕ.Οχι σε τηλεμαχια χωρις ισοτιμια".
"Τωρα πια ξερεις:Καρατζαφερης".
Διαλεγω σαν απαντηση, σ' αυτο το τσιρκο και το μπαχαλο του αρπα κολλα την τοποθετηση της Φωτεινης Τσαλικογλου στις "Αιχμες" της εφημεριδας "Τα Νεα" πριν απο λιγες ημερες:"Tι να πεις;Ο ευτελισμος της ζωης μοιαζει να μην εχει τελος.Με την επερχομενη αλλαγη γινεται ολο και πιο επιτακτικο το αιτημα ληξης του Μεσαιωνα που μεταμορφωνει τη ζωη σε δυστυχημα και τον ουρανο σε σκοτεινο διχως πατο πηγαδι".
Δεν αντιλαμβανονται οι πολιτικοι οτι χορτασαμε απο σωτηρες.Τραγικο ειναι οτι δεν αντιλαμβανονται ακομη το πνευμα των καιρων .Το διλημμα δεν ειναι Καραμανλης η Παπανδρεου αλλα ενα νεο μοντελο πολιτικης εξουσιας.Αντιθετως οι πολιτες και αντιλαμβανονται και βιωνουν τα προβληματα γιατι το ενστικτο τους δεν ξεγελιεται.
Η χωρα χρειαζεται μετρα, κοινωνικη πολιτικη,σταθεροτητα θεσμων και Πρωθυπουργο "παροντα". Η χωρα χρειαζεται παραγωγη πολιτικης και οχι παραγωγη σκανδαλων, απο τα οποια η απερχομενη κυβερνηση δεν διερευνησε κανενα εις βαθος.
Απο Ελλαδα καταντησαμε Ελλαδισταν.
Ρεσιταλ διαφθορας στο καφενειο "Η Ελλας".Περαστε κοσμε,περαστε κοσμε...

Woman's Voice