Powered By Blogger

Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2011

ΣΤΟΧΑΣΜΟΙ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ

Στο χειλος δυο χρονων, του ενος που αποχωρει και του αλλου που προσεγγιζει, παλευουμε να αντιληφθουμε τα γεγονοτα που βιωσαμε διεθνως αλλα και την πολιτικη και οικονομικη κατασταση στην οποια περιηλθε η χωρα μας.Ψαχνουμε για απαντησεις αλλα και για δυναμεις οι οποιες θα διαμορφωσουν την καθημερινοτητα μας. Δοκιμασαμε τις αντοχες μας απ' τις φορολογικες επιβαρυνσεις, υποκυψαμε στον κυκλο της λιτοτητας, υποβαθμιστηκαμε και ανεχθηκαμε την προοπτικη μη αναπτυξης και ενδεχομενη εξοδο απο την Ευρωπαικη Ενωση.
Γιναμε σοφοτεροι αλλα πιο αδυναμοι και κατηφεις.
Γενικα η ανθρωποτητα βρισκεται σε σταυροδρομι αβεβαιοτητας αφου η κριση ειναι παγκοσμια και οχι μονο οικονομικη αλλα και κριση πολιτισμου,αξιων και ανθρωπιας.Τη χρονια που φευγει βιωσαμε διεθνως την εξεγερση των λαων, τη διψα τους για δημοκρατια, το ξεκαθαρισμα λογαριασμων,την πτωση δικτατορων.Επισης βιωσαμε μια Φουκουσιμα, ακραια καιρικα φαινομενα και καταστροφες παντος ειδους.Επι πλεον αντιληφθηκαμε την ανικανοτητα, την αδυναμια αλλα και την ανυπαρξια ηγετων προκειμενου να επιλυσουν τα διεθνη και τοπικα προβληματα, να εξευρουν λυσεις και να δημιουργησουν ανθρωπινες συνθηκες για τους λαους που μαστιζονται απο φτωχεια, ανεργια, βια,τρομοκρατια.
Ας μη τρεφουμε αυταπατες.Το 2012 θα ειναι χρονια δοκιμασιας αλλα και προσδοκιας.Μπορει οι απωλειες να ειναι μεγαλες ομως η ελπιδα παντοτε κατορθωνει να καλυπτει οτιδηποτε σκεπαζει με γκριζο χρωμα τις ζωες μας. Ας ακουμπησουμε σε περισσοτερες ελπιδες και ονειρα.Ας κτισουμε γεφυρες οχι τειχη. Χρειαζεται μια σαλπιγγα να ηχησει με μια ελπιδοφορα μουσικη νικης.
Καλη Χρονια
Woman's Voice