Powered By Blogger

Τετάρτη 24 Μαρτίου 2010

Η CHARLOTTE RAMPLING ΕΙΠΕ

Καθε μεγαλη στιγμη της ζωης μας συγγενευει με την τυχη και με την ατυχια ταυτοχρονα. Αυτο ειναι κατι που το συνειδητοποιεις πολυ αργοτερα. Oμως, οπως και να το κανουμε, ο,τι ειμαστε το οφειλουμε στις στιγμες που μας δυσκολεψαν.

Απολαμβανω καλυτερα μονη μου τα βασανα μου. Στη χαρα εχουμε αναγκη απο παρεα, οχι στα βασανα. Αλλωστε τα βασανα ειναι η εκμαθηση του εαυτου μας. Στα βασανα μας μαθαινουμε.

Στην ουσια κανεις δεν παρασυρεται απο κανεναν. Οτιδηποτε μας συμβαινει στη ζωη εμεις το ελκυουμε, εμεις το προκαλουμε για να μας συμβει. Αυτο ισχυει για ολα και για τη δυστυχια και για την ευτυχια.

Εχω την εντυπωση οτι κατα καποιο τροπο σε ολη μας τη ζωη προσπαθουμε να εξοικειωθουμε με την ιδεα του τελους. Ειναι φοβερο να ζουμε, να παιδευομαστε, να δημιουργουμε για να χαθουμε κι' οχι για να σωθουμε.

Ο ανθρωπος ζει την πραγματικοτητα εχοντας ενα περισκοπιο στη φαντασια. Η πραγματικoτητα ειναι η θαλασσα μεσα στην οποια ειμαστε βυθισμενοι. Για να αντεξουμε, εχουμε το ματι μας στραμμενο στη φαντασια. Η φαντασια ειναι η ανασα μας. Αν δεν υπηρχε η φαντασια η πραγματικοτητα θα μας επνιγε.

Παντα ελεγα στα ισια αυτο που σκεπτομουν και ισως αυτο ειναι ενα ακομη πραγμα που με βοηθαει να αρεσω στους ανθρωπους. Δεν ξερω βεβαια γιατι αρεσει η ντομπροσυνη των γυναικων στους ανδρες. Ισως σαν στοιχειο σε μια γυναικα να ειναι διασκεδαστικο.

Απο τη στιγμη που κανεις κατι για τον εαυτο σου, θα υπαρξουν ανθρωποι οι οποιοι θα σε ακολουθησουν. Αν κανεις πραγματα για τους αλλους, παυεις να εισαι αυθεντικος.Τα κανεις επειδη θελεις να αρεσεις, επειδη θελεις να σε βλεπουν οι αλλοι σαν ηρωα. Εγω δεν θελω να με βλεπει κανεις σαν ηρωικο προσωπο.

Θελω παντα να υπαρχουν επιθυμιες ανεκπληρωτες. Αποτελουν την υπεραξια της ζωης μας.
Ζουμε για ο,τι δεν καταφεραμε να κανουμε ακομη στη ζωη μας.


Αποσπασματα απο παλαιοτερη συνεντευξη της Charlotte Rampling στον Θαναση Λαλα.

Woman's Voice