Powered By Blogger

Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2010

BALLADS & FADOS

Η παρασταση Ballads & Fados ειναι μια μουσικη αναδρομη μεσα απο τις χωρες, τις γλωσσες, τις κουλτουρες που βιωσε η Μαργαριτα Ζορμπαλα. Επισης ο τραγουδιστης των Fados, Helder Moutinho ειναι απο τους ξεχωριστους ανδρες τραγουδιστες του fado στην Πορτογαλια με ισχυρη ερμηνευτικη δυναμη , συναισθηματικο βαθος στη φωνη του και πορεια γεματη διακρισεις. Αυτοι οι δυο καλλιτεχνες βρεθηκαν σε μια εξαιρετικα ενδιαφερουσα ποιοτικη συνυπαρξη στη σκηνη του Half Note Jazz Club. Το συγκεκριμενο μαγαζι κυριολεκτικα εχει vibes. Ο χωρος ειναι φορτισμενος ενεργειακα και σ'ετοιμαζει για ιδιαιτερες αισθαντικες στιγμες μουσικης απολαυσης.
Μουσικες απο τη Μοσχα, τη Λισσαβωνα και την Αθηνα μαζι με νερενια τραγουδια των Θεοδωρακη, Ριτσου, Χατζηδακι ανακατεμενα με σπανια ακουσματα και tangos απο το Βuenos Aires μας μαγεψαν. Η ορχηστρα με πορτουγκεζικη κιθαρα, κλασσικη κιθαρα, μπαγιαν, βιολοντσελο και πιανο βοηθησαν ωστε να χαρουμε ενα απο τα πιο ενδιαφεροντα πολιτιστικα events των ημερων. Η εκτελεση του ποιοτικου προγραμματος με σεβασμο και ωριμοτητα μας καθηλωσε και ως εκ τουτου στο τελος της βραδιας επακολουθησε αποθεωση απο το σχεδον prive , αλλων εποχων, παρειστικο κοινο.
Ποσες φορες αληθεια, μετα το τελος μιας καλλιτεχνικης παραστασης νιωθεις οτι πετας;
Η Μαργαριτα Ζορμπαλα και ο Helder Moutinho, ερμηνευτες με ιδιαιτερη ευαισθησια και μελωδικο παθος, μας απογειωσαν μεσα απο μια παρασταση τεχνης και τεχνικης με ψυχη.

Woman's Voice