Powered By Blogger

Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2008

PLAY THE CHANGE CARD / GIVE HILLARY A CHANCE

Η γερουσιαστης Χιλαρι Κλιντον ειναι υποψηφια των Δημοκρατικων στις Προεδρικες εκλογες του 2008 και συγχρονως η πρωτη γυναικα υποψηφια για το Προεδρικο αξιωμα στην Αμερικη.
Η Χιλαρι εντασσεται μεσα στις τριαντα καλυτερες δικηγορους της Αμερικης και με την εικοσαετη εμπλοκη της στα πολιτικα δρωμενα εχει αποκτησει την πειρα που χρειαζεται για να μπορεσει να αντεπεξελθει στα Προεδρικα καθηκοντα αφου ειναι μια δυναμικη, εμπειρη και αξιολογη πολιτικος. Ειναι κοινα αποδεκτο οτι η Χιλαρι ειναι μια αξιοσημειωτη και ισχυρη προσωπικοτητα με πειθαρχημενη σκεψη και απολυτη στρατηγικη.
Εχει κερδισει πολλους θαυμαστες για την κοινωνικη της πολιτικη, για την υποστηριξη των γυναικων σε ολο τον κοσμο και την δεσμευση υλοποιησης των αποψεων της σχετικα με ζητηματα που αφορουν τα παιδια και τον ρατσισμο.
Προβλημα αποτελει η σταση της στην υποστηριξη της παραμονης στρατευματων στο Ιρακ και θα πρεπει ενδεχομενως να αναθεωρησει αυτη την αποψη η να προσπαθησει να πεισει γι'αυτη την πολιτικη της θεση. Επισης η σχεδον επι δυο δεκαετιες επικυριαρχια δυναστειων στην Αμερικανικη πολιτικη, με το 40% των Αμερικανων να μην εχει ζησει χωρις να υπαρχει ενας Μπους η ενας Κλιντον στο λευκο οικο, ειναι γεγονος το οποιο μετραει αρνητικα. Πολλοι συζητουν οτι αν η Χιλαρι εκλεγει και επανεκλεγει, το εθνος θα εχει διανυσει 28 ετη στη σειρα με τις δυο οικογενειες να κυβερνουν τη χωρα.
ΟΜΩΣ, η Χιλαρι εχει ενα ατου μεγαλο εναντι των λοιπων υποψηφιων. Ειναι καριεριστα, αυθεντικη και αντιμετωπιζει με στρατηγικη και σοβαροτητα το θεμα της προεδριας. Εαν ηταν ανδρας, με ολα αυτα τα προσοντα, θα ηταν συμπαθης και δεν θα ειχαμε κανενα ενδοιασμο για την εκλογη της. Ομως ο μισογυνισμος ειναι στην Αμερικη πιο εντονος απο τον ρατσισμο και η Χιλαρι παραμενει μια γυναικα, συζυγος και μητερα, η οποια καλειται να κανει την προεκλογικη της εκστρατεια, κουβαλωντας ολα εκεινα τα βαρη που συσσωρευουν τα στερεοτυπα της γυναικειας της φυσης και θα πρεπει να αποδειξει στα πατριαρχικα ανελευθερα συστηματα της πατριδας της, οτι μπορει να αντεπεξελθει στα καθηκοντα του Προεδρικου αξιωματος, αν εκλεγει.
Οι Αμερικανοι πολιτες οφειλουν να δωσουν μια ευκαιρια στη Χιλαρι. Ιδιαιτερα , οι Αμερικανιδες, οφειλουν να διαλεξουν την καρτα της αλλαγης. Η κινηση τους και τα θετικα αποτελεσματα της, θα ειναι παραδειγμα προς μιμηση για τις γυναικες πολιτικους αλλα και για την παγκοσμια κοινοτητα των γυναικων.
Woman's Voice