Powered By Blogger

Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

ΤΟ ΚΟΥΤΙ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ

Εχω φτιαξει ενα μυστικο κουτι κι'εκει μεσα μαζευω ολο το χρονο σαν δωρα τις μυστικες ευχες κι'ελπιδες μου. Συγχρονως μεσα σ'αυτο το κουτι -αν και κρυφο- κατορθωνουν και βαζουν κι'αλλοι τα "δωρα " τους, βιωματα καλα η ασχημα.Τα κραταω ολα,αν και καποια ειναι γκριζα και αχαρα και δεν ταιριαζουν με τα πολυχρωμα δικα μου, ομως με τον καιρο αυτα τα ''αχαρα" μπορει να στερησαν η να μην εφεραν χαρες με γεμισαν ομως με καρτερικοτητα, δυναμη και ισορροπια.
Με ολα αυτα τα μαζεματα ξεκιναω καθε χρονο να στολιζω το προσωπικο μου, πνευματικο δεντρο που γλυκαινει σαν κανελοζαχαρη τις χρονιαρες μερες. Παντα τετοια εποχη αφουγκραζομαι το "πνευμα των Χριστουγεννων". Η γιορτη που ερχεται μονο πνευματικη ειναι
και ενεργει σαν διεγερτικο πιστης που μας ενωνει με τις βαθυτερες αναγκες του εσωτερικου εαυτου, απ' ολα αυτα που εχουν στεγνωσει τον ψυχισμο μας. Κι'ενω τα Χριστουγεννα παραμενουν τα ιδια κουβαλωντας τα ιδια μηνυματα χρονια τωρα, εμεις ουσιαστικα ποτε δεν ειμαστε οι ιδιοι. Φετος οι περισσοτερες ψυχες ειναι κλειστες για καλωσορισματα κι'αγαπη. Τι ειδους γιορτη μπορει να ειναι αυτη με κλειδωμενα συναισθηματα, με υποβοσκουσα οργη και απεραντη μελαγχολια; κι'αν η γιορτη σχετιζεται με την ευτυχια θα πρεπει να σκεφτουμε οτι η ευτυχια δεν αγοραζεται στα ραφια των καταστηματων, αλλα βρισκεται στα ραφια του μικρου εσωτερικου μας κοσμου ''του κουτιου", αφου οι πραγματικες πηγες ευτυχιας βρισκονται εντος μας και τις προσεγγιζουμε σιγα-σιγα κατα την διαρκεια του ταξιδιου μας με σκοπο την αυτογνωσια.

Το μηνυμα δεν εχει αλλαξει εδω και 2000 χρονια.Γιορτη ανανεωμενης ελπιδας, αναδημιουργιας και αναπλασης της ζωης μας τα Χριστουγεννα.Υπαρχει παντα ενα αστερι στον ουρανο την νυχτα των Χριστουγεννων και...δεκαδες αστερια στο μικρο κουτι που βρισκεται εντος μας.Ας το ανοιξουμε!

Καλα Χριστουγεννα

Woman's Voice