Powered By Blogger

Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2010

Η ΜΕΛΑΓΧΟΛΙΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ




Ερχονται παλι οι μαγοι με τα δωρα.Υποσχονται, προστασια περιβαλλοντος, καθαρες γειτονιες, πρασινους δημους ,δημοτικες συγκοινωνιες, συστηματα ανακυκλωσης, δενδροφυτευσεις, μεγαλυτερες ταχυτητες στις εκτελεσεις των δημοτικων καθηκοντων, οραματα για μοντελα αναπτυξης.Ολοι λογω των δημοτικων και περιφερειακων εκλογων,εκρυψαν τα σκουπιδια τους κατω απ' το χαλι και μας παραμυθιαζουν,για το κυνηγι της καρεκλας και της προσωπικης τους ματαιοδοξιας.Μου τη σπαει, που τους βολευουμε χρονια τωρα.Ουσιαστικα δεν εχουμε επιλογες.Μας εκλεισαν σ'ενα ντουλαπι χωρις καμμια διεξοδο ορασης η ανασας.

Ας εκλεξουμε ενδεχομενως υποψηφιους αφθαρτους με ικανοτητες, οι οποιοι ας ελπισουμε οτι θα διαχειριστουν με οραμα τα θεματα της καθε τοπικης κοινωνιας.Εν μεσω κρισης και του φοβου της πτωχευσης, με την ανεργια στα υψη,ακομη και τωρα τα κομματικα κριτηρια υπερτερουν των εθνικων.Ας παυσουν οι πελατειακες σχεσεις που συντηρουν τους μηχανισμους της διαφθορας.

Ας ακολουθησουμε το συνθημα του Ομπαμα"Yes we can" απ' την αναποδη.Ο τι εμεις δεν μπορουμε να συνεχισουμε να ειμαστε πλανωμενοι πολιτες,"Yes we can't".Yπαρχει καποιο κοστος για ολη αυτη τη διαφθορα και δεν θα πρεπει να το πληρωσουν παλι οι πολιτες.Να μη συναινεσουμε εκ νεου στους μηχανισμους της διαφθορας αλλα να τους καταδικασουμε. Για αλλη μια φορα μας δινεται το δικαιωμα,ας μη χασουμε την ευκαιρια να εκφρασουμε την οργη μας.

Προσωπικα, υιοθετω την τοποθετηση του ανωνυμου πολιτη που ειδα και ακουσα προ ημερων στην TV, "Γεννηθηκαμε Ελληνες, μεγαλωσαμε Ελληνες, καταντησαμε Ελληνες".

Ας πιασουμε το μηνυμα του!


Woman's Voice