Powered By Blogger

Τρίτη 25 Δεκεμβρίου 2012

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ''ΑΛΛΙΩΣ"

Παραμονη Χριστουγεννων κι' ακομη προσπαθω να εμπνευστω απο κατι σχετικο προκειμενου να αναφερθω και φετος σ' αυτη τη μοναδικη ημερα-οροσημο, στο θαυμα της γεννησης.Τριγυριζω στην πολη, χαζευοντας τις βιτρινες και παρατηρωντας τον κοσμο να πηγαινοερχεται αλλα τιποτα στις συμπεριφορες τους και στις κινησεις τους δεν δειχνει εορταστικη διαθεση.
Διανυουμε μια κακη ψυχολογικη περιοδο και οι ανθρωποι δεν γελανε, δεν ονειρευονται, ισως να μην ερωτευονται πλεον. Το παρτυ του καταναλωτισμου και η επιφανειακη φαντασμαγορια των πραγματων τελειωσαν.Το φαντασμα της φτωχειας πλανιεται παντου και η λιτοτητα κοστιζει ακριβα.
Βρεθηκαμε ολοι ξαφνικα εκπτωτοι αγγελοι απο ενα παραδεισο που ποτε δεν κατοικησαμε ουσιαστικα και η καταναγκαστικη χαρα των Χριστουγεννων μας φερνει σε αμηχανια.Η καλοσυνη, η ανθρωπια, η  αθωοτητα, η οικογενειακη θαλπωρη, οι σχεσεις αγαπης μετατραπηκαν σε απανθρωπια, οδυνηρη μοναξια, ελλειψη αλληλεγγυης και αντιπαλοτητα!
Η πολιτικη κατασταση οπως εχει διαμορφωθει και η  κοινωνια μας που μετετραπη σε κοινωνια ανθρωποειδων, γραφουν τελικα το σεναριο της ζωης μας, μιας ζωης που κανεις δεν μας ρωτησε αν αυτη ειναι η ζωη που ονειρευτηκαμε.
Χρειαζεται ταλεντο για να μετατρεψεις τους κακτους που φυτρωσαν ξαφνικα παντου σε κηπο γεματο λουλουδια. Ξημερωνουν Χριστουγεννα, ας ανοιξουμε παραθυρα ελπιδας στο φως  και στο μηνυμα του θαυματος της ζωης, σαν αντιδοτο στην απελπισια των καιρων.
Καλα Χριστουγεννα εστω κι'αν ειναι "αλλιως"!

Woman's Voice