Powered By Blogger

Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2008

LADIES & GENTLEMEN "HAPPY VALENTINE'S DAY"

Οι γυναικες, αν και ειναι οι αληθινοι υποστηρικτες της κονωνικης ταξης, εχουν ανατραφει ετσι ωστε να ξελογιαζονται ευκολα απο τους ανδρες, χωρις να εχουν την παραμικρη υποψια για τις συνεπειες της σεξουαλικης επαφης σε ορους ενεργειακης αποστραγγισης.
Τελικα, αυτο που ο ανδρας περιφρονει γενικα στη γυναικα, ειναι αυτο που εκεινος την καταντησε. Αν χρειαστει σεξουαλικη συντροφο, ειναι ετοιμος να πληρωσει. Αν επιθυμει να γοητευσει η να γοητευθει, δειχνει τον καλυτερο εαυτο του. Οσο ευγενης ειναι καποιος στην προσπαθεια του να ριξει μια γυναικα, τοσο αγενης ειναι προκειμενου να περασει το δικο του και να της επιβληθει. Αν θελει να ασκησει εξουσια, γινεται προστατης για να εδραιωσει την κατοχη του. Αυτο ειναι το αντριλικι που μοιαζει ρεζιλικι.
Αρσενικος δεν ειναι, ουτε ο βιαιος, ουτε ο αγενης, ουτε ο μαγκας. Αρσενικος ειναι καποιος στη ψυχη.
Ο ερωτας δεν ειναι τοσο χαμερπης, οσο θελουν να πιστευουν οι ανδρες. Ο ερωτας ειναι προβολη στο χρονο, εκκληση για τη συγχωνευση δυο υπαρξεων η τουλαχιστον για την ενωση τους,την εφημερη αρνηση των οριων τους, την κλεφτη λησμονια των κορμιων, μεσα στην εκσταση που στιγμιαια διαλυει την υλη.
Η σεξουαλικη τρομοκρατια που εχει ενσκηψει στις μερες μας, με τη μορφη προσκλησης σε μια χωρις ορια υποταγη στην ηδονη, βασιζεται στην αιωνια αναζητηση, αποκλειστικα, της προσωπικης ηδονης του αρσενικου. Αυτη η σεξουαλικοτητα ειναι μορφη βιας που βαζει σε κινδυνο το "εγω " της γυναικας.
Σημερα γιορταζουν τα γυναικεια περιοδικα, τα ΜΜΕ γενικως, τα κοσμηματοπωλεια, τα ανθοπωλεια, τα ξενοδοχεια, που υποθαλπουν την παρουσια αντικατοπτρισμου μιας πλαστης ευτυχιας τη συγκεκριμενη μερα που δεν εχει καμμια σχεση με την πραγματικοτητα των περισσοτερων σχεσεων.
HAPPY VALENTINE'S DAY, LADIES & GENTLEMEN

WOMAN'S VOICE

Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2008

ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ( ΕΔΑΔ ). Αποφαση υιοθεσιας παιδιου απο ομoφυλοφιλο ζευγαρι γυναικων.

Το Ευρωπαικο Δικαστηριο Ανθρωπινων Δικαιωματων ( ΕΔΑΔ ) στο Στρασβουργο, με την απο 22 Ιανουαριου 2008 αποφαση του επι της αιτησεως της ΕΒ κατα Γαλλιας, εκρινε οτι οι ομοφυλοφιλοι ανδρες και γυναικες εχουν δικαιωμα να υιοθετησουν παιδι.
Η αιτηση αφορουσε την αρνηση των Γαλλικων αρχων στην ΕΒ, νηπιαγωγο (ομοφυλοφιλη), η οποια απο 18ετιας συζει με μια αλλη γυναικα την Ρ, ψυχολογο, να υιοθετησει ενα παιδι, λογω του γενετησιου προσανατολισμου της και της ελλειψης του πατρικου προτυπου στη συμβιωση του ως ανω ζευγαριου.
Το Δικαστηριο Ανθρωπινων Δικαιωματων στο οποιο προσεφυγε η ΕΒ, απεφανθη οτι η αρνηση των Γαλλικων Δικαστηριων στην αιτηση της ομοφυλοφιλης γυναικας να αποκτησει ενα παιδι, ηταν παρανομη. Η παρανομια συνισταται , κατα την κριση του Δικαστηριου, στο γεγονος οτι με το επιχειρημα του γενετησιου προσανατολισμου ως αιτια αρνησης της υιοθεσιας, η Γαλλια ειχε παραβιασει το αρθρο 14 ( απαγορευση των διακρισεων ) και το αρθρο 8 ( δικαιωμα σεβασμου της ιδιωτικης και οικογενειακης ζωης ) της Ευρωπαικης συμβασης για τα Δικαιωματα του Ανθρωπου.
Με την πιο πανω πρωτοποριακη αποφαση του ΕΔΑΔ , επερχεται σημαντικη αλλαγη στην προσεγγιση της υιοθεσιας απο ομοφυλοφιλα ατομα (gay or lesbian ) αφου ο γενετησιος προσανατολισμος δεν ειναι πλεον λογος να αποκλειονται ζευγαρια του ιδιου φυλου ανδρες η γυναικες η και μεμονωμενα ατομα με διαφορετικοτητα γενετησιων επιλογων, απο το δικαιωμα να υιοθετησουν παιδια.
Η συγκεκριμενη αποφαση, σηματοδοτει μια στροφη στην νομολογια των Δικαστηριων σχετικα με τα οικογενειακα δικαιωματα, η οποια οφειλει να γινει σεβαστη απο ολα τα μελη του Συμβουλιου της Ευρωπης (CoE ) που εχουν επικυρωσει την Ευρωπαικη Συμβαση των Δικαιωματων του Ανθρωπου.
Δικτυακοι τοποι/ Ιστοσελιδες:
www.echr.coe.int
www.ilga-europe.org
www.hrw.com
www.hrea.org
Woman's Voice