Powered By Blogger

Κυριακή 20 Απριλίου 2008

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΣ

Διαλογισμος ειναι η σιωπη στην ανθρωπινη καθημερινοτητα. Οσο πιο εξελιγμενος ειναι ο ανθρωπος τοσο περισσοτερο εχει αναγκη τη σιωπη. Πολλοι ανθρωποι κανουν θορυβο για να τους προσεχουν. Το να κανουν θορυβο ειναι γι' αυτους ενας τροπος επιβεβαιωσης του εαυτου τους. Θα πρεπει να μαθουν οτι τα αδεια βαρελια ειναι αυτα που κανουν θορυβο και οχι τα γεματα. Ο θορυβος αποκαλυπτει ανεπαρκεια και μετριοτητα ενω η κατασταση σιωπης σου προσφερει γαληνη, οξυδερκεια και δυναμη. Μεσα στην απολυτη σιωπη, οταν δεν μας απασχολει ουτε μας αποσπα κανενας θορυβος , ειμαστε ετοιμοι ν' ακουσουμε και να αποκρυπτογραφησουμε τις σκεψεις μας. Η σιωπη ειναι το κλειδι που ανοιγει τις πορτες της αρμονιας στο φυσικο επιπεδο, στα συναισθηματα και στις σκεψεις κι' ετσι δημιουργουνται οι συνθηκες για να μπορουν να πραγματοποιουνται τα καλυτερα πραγματα. Η αληθινη δυναμη του ανθρωπου ειναι η δυναμη της σκεψης και η σιωπη τον βοηθαει στη συγκεντρωση δυναμεων και τη ληψη αποφασεων.
Η σιωπη δεν ειναι μια παθητικη κατασταση. Στην πραγματικοτητα ειναι η μεγαλυτερη δραστηριοτητα που υπαρχει, ειναι δημιουργια. Η σιωπη προειδοποιει, κατευθυνει και προστατευει. Ολοι γνωριζουν πως οταν πρεπει να σκεφθουν για να παρουν μια αποφαση απομακρυνονται απο τον θορυβο και τις πολλες παρουσιες, κλεινονται καπου διοτι μεσα στη σιωπη εχουν περισσοτερες δυνατοτητες να συγκεντρωθουν και να βρουν μια λυση γιατι η αληθινη σιωπη ειναι απο μονη της ικανη να βαλει σε λειτουργια ολα τα πνευματικα μας κεντρα.
Τελικα η σιωπη εχει φωνη στην πιο ψηλη περιοχη της ψυχης μας και μας κραταει προφυλαγμενους απο τις κακοποιες επιρροες, αφου ελκυει θετικες σκεψεις που μας βοηθουν να ξεπερασουμε τα εμποδια, να επιτυγχανουμε τους στοχους μας και να ελεγχουμε το ιδιο μας το μελλον.

Woman's Voice