Powered By Blogger

Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΠΑΡΙΣΙ

Ξεκινωντας για το Παρισι,την πολη του φωτος, εκτος απο τη φυσικη σου περιεργεια και τη διαθεση για ανακαλυψεις και συγκινησεις, δεν εχεις παρα να παρεις μαζι σου και ολες τις αντοχες που διαθετεις για να αντιμετωπισεις ενα καταιγισμο αισθητικης, κουλτουρας, ρομαντισμου, αισθησιασμου και ανεξηγητης ευφοριας και ολα αυτα σε υπερθετικο βαθμο!
Το Παρισι θεωρειται ενα απο τα πιο αυθεντικα και γοητευτικα μερη στη γη, για οσα αντικειμενικα γνωριζουμε ολοι μας αλλα και για ολα εκεινα τα οποια μπορεις να ανακαλυψεις μονος σου η εστω να τα ζησεις υπο το πρισμα μιας αλλης οπτικης, αυτη της ψυχης και του προσωπικου σου ενδιαφεροντος.
Προσωπικα κουβαλαω στα ταξιδια μια τακτικη με αποψη, δηλαδη, αποφευγω τα μερη που πηγαινουν ολοι, δεν συμπεριφερομαι σαν τουριστας, ψαχνω γωνιες στην πολη που επισκεπτομαι, περιεργαζομαι ανθρωπους και συμπεριφορες, χανομαι στις υπαιθριες αγορες, απολαμβανω μικρα δρομακια, λιλιπουτεια μαγαζια με ενα σωρο θησαυρους και χαλαρωνω μεσα στα μουσεια με τις ωρες, οχι μονο στα εκθεματα αλλα παρατηρωντας τις αντιδρασεις των επισκεπτων μπροστα σ'αυτα.
Στο Παρισι, λοιπον, με τα τοσα Διαμερισματα (Arrondissements) αλλα και με τ'αναλογα προσωπα που ανακατευονται μεταξυ τους αριστοτεχνικα ,εχω το περιθωριο για περιπλανησεις και ατελειωτες ανακαλυψεις, καθε φορα σε διαφορετικα σημεια αναλογα με τη διαθεση μου.
Σε καθε επισκεψη μου ζω τη μαγεια των παραμυθιων που κρυβονται στους δρομους στις καλλιτεχνικες γειτονιες, στα παρκα, στις πλατειες ,στα καναλια και καποια απ'αυτα κρεμονται και απο τις γεφυρες.
Ο Πυργος του Αιφελ, η επιβλητικη Παναγια των Παρισιων,η Sacre Coeur , η φωταγωγημενη Champs Elysees, το Louvre και το Musee D'Orsay, η Opera Garnier, το glam της St.Honore,
η Place de la Concorde, η Place des Vosges, η Arc de Triomphe, το Marais, το Quartier Latin,
η Montmartre και το ιδιαιτερα αγαπημενο μου καλλιτεχνικο Saint Germain-des- Pres, ειναι
ελαχιστα απο τα αξιοθεατα που υπαρχουν στο Παρισι.
Η φυση εδω οργιαζει χειμωνα-καλοκαιρι ζωγραφιζοντας με πρασινες πινελιες κηπους οπως το Jardin Du Luxembourg, το Jardin des Plantes,το Jardin des Tuileries και τα Bateaux Mοuches κυλουν μαλακα στον γαληνιο Σηκουανα, ο οποιος ενοχλειται ευχαριστα απο τα επιφωνηματα θαυμασμου των τουριστων και τα ασταματητα κλικ των φωτογραφικων μηχανων!
Ολες αυτες οι ατελειωτες ομορφιες μαζι με τη μαγεια των bistrots, των bars,των cafes,των
restaurants και τις γλυκες αμαρτιες του ζεστου κρουασαν, του εκλαιρ και των macaroons,
ανακατευονται με το ακορντεον που μαζι με τους τροβαδουρους του δρομου σου στελνουν
δονησεις αισθητικης, χαρας, φινετσας, ρομαντισμου και ψυχικης ευφοριας.
Τελικα, ο ορος boheme, ταιριαζει απολυτα στους Παριζιανους γιατι οι ιδιοι ειναι εκφραστες της ανεμελιας,του κεφιου,της καλοζωιας.
Paris est bon, Paris est elegant, Paris est romantique, Paris est amour!

Woman's Voice