Powered By Blogger

Τετάρτη 2 Απριλίου 2008

FREE TIBET

Απο το 1945 που η Κινα εισεβαλε στο Θιβετ, συμφωνα με τους υπολογισμους των Θιβετιανων, 1,2 εκατομμυρια κατοικοι εξοριστηκαν, βασανιστηκαν, φυλακιστηκαν και αφανιστηκαν. Ο πνευματικος τους ηγετης Δαλαι Λαμα, αναγκαστηκε να δραπετευσει για να σωσει τη ζωη του και προσπαθει να σωσει το μελλον του λαου του απο την Νταραμσαλα της Ινδιας οπου ζει εξοριστος απο το 1959 επειτα απο την αποτυχια μιας εξεγερσης κατα της Κινας. Τα δεινα των Θιβετιανων ειναι αποτελεσμα της μακροχρονης Κινεζικης κατοχης.Τις τελευταιες μερες, λουκετο σε τρια μοναστηρια στο Θιβετ επεβαλαν οι αρχες της Κινας(απαγορευοντας την τροφοδοσια φαγητου και νερου) μετα το κυμα των διαμαρτυριων και τα βιαια επεισοδια στη Λασα, οπου πολλοι ανθρωποι εχασαν τη ζωη τους και πολλοι περισσοτεροι τραυματιστηκαν.
Καζανι που βραζει η περιοχη και η Παγκοσμια Κοινοτητα ζηταει να τελειωσει η κατοχη του Θιβετ, προτρεποντας την Κινα ν'ανοιξει αμεσα διαλογο με τον Δαλαι Λαμα.
Η Ευρωπαικη Ενωση καταδικαζει καθε μορφη βιας και ζητα τον τερματισμο της καταστολης στο Θιβετ.
Η Υπατη Αρμοστεια των Ηνωμενων Εθνων για τα Ανθρωπινα δικαιωματα εκφραζει την ανησυχια της για τις εξελιξεις στο Θιβετ και καλει την Κινα να επιτρεψει τις ειρηνικες διαδηλωσεις.
Η Οργανωση Προασπισης των Ανθρωπινων Δικαιωματων Human Rights Watch δηλωσε οτι η Ολυμπιακη φλογα δεν θα πρεπει να περασει απο το Θιβετ, αν η Κινα δεν δεχτει να επιτρεψει διερευνηση των προσφατων βιαιοτητων στην περιοχη.
ΟΜΩΣ, επειδη η αυτονομια του Θιβετ αποτελει ταμπου στην Κινα, παρα την παγκοσμια κατακραυγη, οι Κινεζικες Αρχες ανακοινωσαν οτι θα συνεχισουν τις επιχειρησεις καταστολης προκειμενου να συντριψουν τις αντικινεζικες δυναμεις. Το Πεκινο, περα απο την καθε ειδους λογοκρισια, επεβαλε φραγη και στη δημοφιλη υπηρεσια YouTube, επειτα απο την εμφανιση βιντεο για τις ταραχωδεις διαδηλωσεις στο Θιβετ και την βιαιη καταστολη τους. Προειδοποιησε δε οτι οσες χωρες θα μπουκοταρουν την τελετη εναρξης των Ολυμπιακων αγωνων υπομονευουν τα δικα τους συμφεροντα και οχι της Κινας.
Ποιος μπορει να δεχτει οτι η Κινα διοργανωνει Ολυμπιακους αγωνες, τη στιγμη που παραβιαζει τα Ανθρωπινα Δικαιωματα;
Η κατασταση στο Θιβετ, οπως την περιγραφουν οι προσφυγες που ζουν στη χωρα μας ειναι δραματικη. Η αγριοτητα στα θιβετιανα εδαφη δεν εχει τελειωμο.
Σε ενδειξη διαμαρτυριας και με την παροτρυνση των ακτιβιστων, εκατομμυρια υποστηρικτες του Θιβετ απ' ολο τον κοσμο, υπεγραψαν το αιτημα του Διεθνους -μη κερδοσκοπικου- Οργανισμου AVAAZ (the world in action ) προς τον Κινεζο ηγετη Χου Ζινταο, προκειμενου να ληξει ειρηνικα η κατοχη του Θιβετ.
Προσυπογραφοντας την πιο πανω εκκληση, ενωνουμε τη φωνη μας με τους υπολοιπους ειρηνιστες και ζηταμε την απελευθερωση του Θιβετ, προκειμενου να διασωθουν περα απο τις ανθρωπινες ζωες, τα στοιχεια ενος αρχαιου πολιτισμου και μιας κουλτουρας, που η φιλοσοφια της εχει κοινα με τη δικη μας αρχαια φιλοσοφια και απειλειται με εξαφανιση.

Δικτυακοι τοποι/ Ιστοσελιδες
www.friendsoftibet.gr
www.avaaz.org
www.tibet.com
www.supportteamtibet.org

Woman's Voice