Powered By Blogger

Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Σ' ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ, Ω ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Σ' ευχαριστω, ω Γερμανια. Σ' ευχαριστω που εισαι τοσο απεχθης.Τοσο υπεροχα ικανη να φταις για ολα. Εσυ δεν διεφθειρες το πολιτικο μας συστημα; Εσυ δεν μολυνες- ψηφιακως και υποβρυχιως- τους ασπιλους ευπατριδες που μας διακονουσαν; Εσυ τους χαλασες, οπως χαλασες κι'εμας, φυτευοντας Μπεμπες, Καγιεν και Μερσεντες στο φαντασιακο μας.

Μονο το αναθεμα σου πρεπει, Γερμανια! Χωρις εσενα θα ειχαμε καταφερει να εισπραξουμε κατι περισσοτερο απο το ενα τοις εκατο των βεβαιωμενων χρεων προς το Δημοσιο. Χωρις τη βαρια σκια σου,θα ειχαμε εξυγιανει το κρατος. Θα ειχαμε ξεριζωσει τις ελλειμματικες παραφυαδες του.

Θα ειχαμε καλυτερα νοσοκομεια. Καλυτερες εφοριες. Καλυτερα πανεπιστημια.

Εσυ καθηλωσες την οργιωδη παραγωγη μας.Σακατεψες τη ρωμαλεα μας ανταγωνιστικοτητα. Εσυ καταδικαζεις στην αχρησια τους νομους που ψηφιζουμε. Καθυστερεις τα δικαστηρια μας.

Δεν ειναι ομως για ολα αυτα που λατρευω να σε μισω, Γερμανια. Ειναι πρωτιστως γιατι βοηθας τον κοσμο να'ναι απλος. Επιπεδος. Ασπρος η μαυρος. Χρεωνεσαι ο,τι ειναι δυσκολο να εξηγηθει.

Κι' οτι ειναι δυσαρεστο να ειπωθει, το καλουπωνεις.

Χαρη σε σενα δεν εχουμε πολλα συνθετα προβληματα. Εχουμε ενα προβλημα και εισαι εσυ.

Χαρη σε σενα και το ρυπαρο σου παρελθον νιωθουμε παλι ηρωες, παλι αθωα σφαγια της Ιστοριας. Χαρη σε σενα βολευομαστε στην ευκολια των στερεοτυπων. Στην αγλωσσια των συναισθηματων. Στους θουριους της δεισιδαιμονιας. Σ' ευχαριστω, ω Γερμανια. Μανα των κακων. Μαμμη της αγανακτησης. Πηγη της πιο υπνωτικης παραμυθιας.

Μιχαλης Τσιντσινης

Εφημεριδα "Τα Νεα'', 13 Φεβρουαριου 2012.

Woman's Voice

Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

VALENTINE'S DAY

Τα τελευταια χρονια, εχω ριξει νερο στο κρασι (που δεν πινω) κι'ενω παλαιοτερα αντιδρουσα στους πανηγυρισμους της συγκεκριμενης μερας,τωρα προσπαθω να βρω σ'αυτη στοιχεια αγαπης η ερωτα για οτιδηποτε θα μπορουσε να μου φερει χαρα εστω για λιγο.

Το νοημα της γιορτης, η αγαπη, ισως και γι'αυτο αντιδρουμε οι περισσοτεροι σκεφτομενοι τι μπορει να σημαινει αγαπη μονο για μια μερα;Τη συγκεκριμενη μερα τα media εν γενει στη χωρα μας τη φορτωνουν με σεξουαλικα υπονοουμενα και ουσιαστικα την υποβιβαζουν σε καταναλωτικο παρασκευασμα βραχειας αναλωσης και καταναλωσης φτηνιας και εκχυδαισμου συναισθηματων.Στις αγριες εποχες που ζουμε η παντος ειδους ποιοτητα ενοχλει και χλευαζεται ενω συγχρονως τα αισθηματα ξεθωριαζουν.Δυστυχως ιδανικοι ερωτες δεν υπαρχουν πλεον γιατι και οι ανθρωποι εγιναν μισανθρωποι βαδιζοντας σε μοναχικα μονοπατια που καταληγουν σε απεραντη μοναξια. Αυτοεγκλωβιζονται στο αρρωστημενο εγω τους και περιμενουν απο τον συντροφο να καλυψει τις συναισθηματικες τους αναγκες,αφηνοντας τον ακαλυπτο και συναισθηματικα γυμνο.Η ανισορροπια των καιρων διοχετευτηκε και στις συναισθηματικες επαφες που καταντησαν ανουσιες και προβληματικες.

Επομενως, τι να σκεφτεται και τι να προτεινει κανεις για τη γιορτη του Αγιου Βαλεντινου;

Ενδεχομενως...χρωμα, το κοκκινο.Ας βαψουμε αυτη τη μερα ο καθενας για τους δικους του λογους με κοκκινο! Οσο για μενα,επειδη αγαπω πολυ τα μπαλονια, θ'αγορασω ενα τεραστιο κοκκινο μπαλονι και θα το κρεμασω στην κουπαστη της σκαλας που πηγαινει προς το υπνοδωματιο!

Happy Valentine's Day!

Woman's Voice