Powered By Blogger

Κυριακή 22 Ιουλίου 2012

Η ΕΥΦΥΙΑ ΕΙΝΑΙ ΓΥΝΑΙΚΑ

Τελικα οι γυναικες ειναι πιο εξυπνες απο τους ανδρες. Ενδεχεται να ηταν παντα εξυπνοτερες αλλα να μην ειχαν τη δυνατοτητα να το εκφρασουν. Ενδεχομενως μπορει να εγιναν εξυπνοτερες κατα τη διαρκεια της εξελιξης τους, οντας υποχρεωμενες να κανουν παντα περισσοτερα απο τους ανδρες. Ομως σε αμφοτερες τις περιπτωσεις το αποτελεσμα ειναι το ιδιο: για πρωτη φορα στην ιστορια οι γυναικες σημειωνουν κατα μεσον ορο υψηλοτερες βαθμολογιες στα διαφορα τεστ μετρησης του δεικτη ευφυιας. Κατι αναλογο στο παρελθον δεν ειχε ξανασυμβει και παροτι το συγκεκριμενο φαινομενο δεν παρατηρειται σε ολες τις χωρες, η ταση πλεον ειναι ξεκαθαρη: ''Η επιδραση του συγχρονου τροπου ζωης στον εγκεφαλο των γυναικων εχει μολις αρχισει και γινεται αντιληπτη" δηλωνει ο αμερικανος ψυχολογος Τζειμς Φλιν, παγκοσμια αυθεντια στη διερευνηση της ανθρωπινης ευφυιας και συγγραφεας ενος βιβλιου που προκειται να εκδοθει σε μερικες ημερες και στο οποιο αναλυει την εξαιρετικη προοδο των γυναικων.
Η ιστορια των διαφορων τεστ μετρησης του δεικτη ευφυιας ειναι γεματη αντιφασεις. Παραμενει ακομη αμφιβολο το αν η συγκεντρωση μιας υψηλης βαθμολογιας στα συγκεκριμενα τεστ αποτελει αξιοπιστο τροπο μετρησης της συνολικης νοημοσυνης ενος ανθρωπου ενω συχνα στο παρελθον τα αποτελεσματα αυτων των δοκιμασιων χρησιμοποιηθηκαν για να υποστηριξουν την ανωτεροτητα μιας φυλης εναντι μιας αλλης και την ανωτεροτητα των ανδρων εναντι των γυναικων. Παρ' ολα αυτα, τα τεστ ευφυιας συνεχιζουν να χρησιμοποιουνται τακτικα ως εργαλεια αναλυσης σε επιπεδο εργασιακο, ακαδημαικο και κοινωνιολογικο. Το δεδομενο που αναδυεται ως κυριαρχο και αδιαμφισβητητο ειναι οτι τις τελευταιες δεκαετιες οι μεσες βαθμολογιες, τοσο των ανδρων οσο και των γυναικων, συνεχως αυξανονται. "Προκειται για μια συνεπεια της εποχης μας" δηλωσε προσφατα ο καθηγητης Φλιν στους Ταιμς, '' η πολυπλοκοτητα του συγχρονου κοσμου αναγκασε τους εγκεφαλους μας να προσαρμοστουν''. Αλλα περισσοτερο απο τους δυο προσαρμοστηκαν οι γυναικες, καθως τα στοιχεια του Φλιν αποδεικνυουν οτι ο δεικτης ευφυιας των γυναικων παρουσιασε μεγαλυτερη αυξηση.

Σε καποιες χωρες, οπως η Αυστραλια,ανδρες και γυναικες σημειωνουν κατα μεσον ορο βαθμολογιες αναλογες. Σε καποιες αλλες χωρες οπως η Νεα Ζηλανδια, η Εσθονια και η Αργεντινη, οι γυναικες ξεπερασαν τους ανδρες, γεγονος σημαντικο καθως συμβαινει για πρωτη φορα και σε τοση μεγαλη κλιμακα.

'' Οι γυναικες υπηρξαν για αιωνες καταπιεσμενο φυλο, τωρα που ειναι πιο αυτονομες, μας δειχνουν τι πραγματικα αξιζουν" υπενθυμιζει ο Τζειμς Φλιν!


Woman's Voice