Powered By Blogger

Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

ΜΗ ΚΥΒΕΡΝΑΣ ΜΕ ΠΑΡΕΕΣ

Βασω Παπανδρεου προς τον Πρωθυπουργο:
''Εχω περασει ολες τις δυσκολιες στο ΠΑΣΟΚ απο τη γεννηση του.Προεδρε, ειναι η πρωτη φορα που ανησυχω οχι μονο για το ΠΑΣΟΚ αλλα και για τη χωρα.Θα αναφερθω στο τι κανουμε εμεις.Εχουμε να αντιμετωπισουμε μια κοινωνικη και πολιτικη κριση. Εξαρταται απο εμας αν η χωρα μας θα εχει μελλον.Τα χθεσινα γεγονοτα( συνομιλιες με τον Σαμαρα) κι'ενα συνολο πραξεων μας εφεραν σ'αυτο το σημειο. Η Κοινοβουλευτικη Ομαδα στηριξε την πολιτικη σου. Μετρα πρωτοφανους σκληροτητας για τον κοσμο.Και τα μετρα που υλοποιηθηκαν ειναι μονο η μειωση των μισθων και των συνταξεων. Τα αλλα τα ψηφισαμε αλλα δεν εφαρμοζονται. Η απιθανη κοροιδια του οικονομικου επιτελειου επι 18 μηνες ειχε τη στηριξη σου σε ολες τις φασεις.Ειμαστε σε χειροτερη κατασταση.Μια πτωχευμενη χωρα δεν λυνει το προβλημα της με νεα δανεια. Τι ειδους διαπραγματευση γινεται; Δεν εχουμε ενημερωση αλλα δεν διαπραγματευομαστε κι' αποτελεσματικα. Οσο συμφερον εχουμε εμεις να μην παμε σε πτωχευση αλλο τοσο συμφερον εχουν και οι Ευρωπαιοι και οι ΗΠΑ να μη πτωχευσουμε.
Καποιοι να αναλαβουν επι τελους τις ευθυνες τους. Αντι να κινητοποιησουμε τις υγιεις δυναμεις της χωρας, κινητοποιησαμε το συνολο της κοινωνιας εναντιον μας. Η κυβερνηση διατυμπανιζει οτι λειτουργει σε εκτακτες συνθηκες. Θα ηθελα κυβερνηση εθνικης σωτηριας, αλλα με ευθυνη των κομματων δεν μπορει να γινει αυτο. Να αποφυγουμε τις εκλογες αν μπορουμε, αλλα εσυ προεδρε πρεπει να δεσμευτεις σε αλλαγες.
Δεν γινεται να λειτουργεις με παρεες, να μην υπαρχει Κυβερνητικη Επιτροπη, ενα κεντρο που να υλοποιει και να ελεγχει.Διαφορετικα μετα τον ανασχηματισμο θα συρθουμε σε εκλογες".

Woman's Voice