Powered By Blogger

Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2008

MIA AΛΛΟΙΩΤΙΚΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΠΕΛΠΙΣΙΑΣ

Συνηθως η περιοδος που προηγειται των Χριστουγεννων ειναι μια περιοδος που η προσμονη της γιορτης και η προσδοκια της χαρας ριχνει τους τονους και παρασυρει σε διεργασιες και προετοιμασιες για ωρες χαλαρωσης απο την ανιαρη καθημερινοτητα, διασκεδασης- οπως την αντιλαμβανεται ο καθενας- και εν γενει ευζωιας. Αυτες ειναι οι συνηθεις περιπου προετοιμασιες συνηθισμενων καθημερινων ανθρωπων. Ομως επειδη παυσαμε να ειμαστε συνηθεις καθημερινοι ανθρωποι και γιναμε υπανθρωποι, καποιοι νεωτεροι απο εμας που καλλιεργουν ακομη ονειρα εστειλαν το μηνυμα.


Η εντονη αασφαλεια, η απορριψη, η κριση των αξιων, η ανεργια, η φτωχεια, το υψηλο κοστος ζωης, τα σκανδαλα διαφθορας εις βαρος του δημοσιου συμφεροντος, η ανομια που επικρατει με πληρη πολιτικη καλυψη, η πληρης ανυπαρξια διανοησης στην Ελλαδα, η σηψη και η καταρρευση του πολιτικου συστηματος με συνεπεια τη διαλυση της κονωνιας, βοηθησαν στο συναισθηματικο ξεσπασμα και την εξεγερση των νεων σαν εκφραση θυμου και οργης γι' αυτη τη διαλυση.


Η εν ψυχρω δολοφονια ενος παιδιου απο εκπροσωπο του κρατους της νομιμοτητας ηταν αρκετη για να βιωσουμε ολοι τα εκτροπα, τους βανδαλισμους, τα δακρυγονα, τις φωτιες, τις σταχτες,τα ερειπια, τους κουκουλοφορους, τους αναρχικους. Δεν υποστηριζουμε τα εκτροπα, ουτε υιοθετουμε τους βανδαλισμους, ομως πριν κρινουμε τους νεους θα πρεπει να προσπαθησουμε να τους καταλαβουμε. Οι διαφορετικες κοινωνικες ομαδες που ξεσπασαν με διαφορετικα κινητρα και συμφεροντα κατα....παντος υπευθυνου ειναι η γενια που ασφυκτια, που βιαστηκε και κακοποιηθηκε απο μας αφου η εποχη μας ουσιαστικα παραγει ηττημενους. Εξαφανισαμε την περηφανεια, την τιμη, την ανθρωπια και στο προσκηνιο υπαρχει και επικρατει μονο η εξουσια της αφυους μαζας των πολιτικων και της πολιτικης τους. Ο ανθρωπος δεν ειναι εξαρτημα των κατεχοντων την εξουσια. Η κοινωνικη εξεγερση της νεολαιας στελνει το μηνυμα της απογνωσης, της αδικιας, της απελπισιας.


Μη ξεχναμε οτι αναρχικος δεν γεννιεσαι, γινεσαι. Οι εκπροσωποι του κρατους εχουν ευθυνη για τα γεγονοτα της βιας και τη βαθια κοινωνικη και πολιτικη κριση που αντιμετωπιζουμε σαν λαος. Η κυβερνηση δεν διαχειριστηκε τις κρισεις που συνεβησαν κατα την διαρκεια της θητειας της,ουτε τα σκανδαλα και τη διαφθορα που επι μηνες ταλανιζουν ολους μας και πολυ περισσοτερο τους νεους. Φθασαμε σε οριακο σημειο, η βια, η τρομοκρατια, το εγκλημα ειναι εξω απο την πορτα μας.


Αυτες τις πρωτογνωρα ζοφερες ημερες μια αλλοιωτικη Χριστουγγενιατικη ιστορια ξετυλιγεται και εξελισσεται μπροστα στα ματια μας. Μεγαλωσαμε τα παιδια μας με παραμυθια η μηπως ετσι τα παραμυθιασαμε;Αυτο το ονειρικο παραμυθι που δεν εζησαν και ισως δεν προκειται να ζησουν τα περισσοτερα απ' αυτα μαζι με τον εγκληματικο χαμο ενος συνομηλικου τους, το φορτισμενο με κινδυνο βαρυ κλιμα σκανδαλων και διαφθορας, ειναι η αιτια της πολυμορφης νεανικης κοινωνικης εξεγερσης.


Αυτα τα Χριστουγεννα δεν θα ζησουμε το θαυμα κι' εχουμε ολοι μεριδιο ευθυνης γι' αυτο το αποτελεσμα , γιατι δεν επιτρεψαμε στα ονειρα και τις αγωνιες των παιδιων μας να αφυπνισουν τις ευαισθησιες μας.


Woman's Voice