Powered By Blogger

Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2008

ΣΤΗΝ ΠΑΓΙΔΑ ΑΔΙΕΞΟΔΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Διερωτωμαι τι συμβαινει με τις σχεσεις, που βρισκεται το προβλημα,τι δεν παει καλα κι' ενω η βαθυτερη αναγκη ολων μας ειναι να εχουμε καλες προσωπικες κι' ευρυτερες κοινωνικες σχεσεις καταληγουμε απο τις επιλογες μας σε συγχυση, συγκρουση, απογοητευση ενδεχομενως ανοχη και σιωπη. Τολμω να πω οτι ασχετα με τον τοπο, τον χρονο , την καλλιεργεια και το κοινωνικο status, οι σχεσεις των ανθρωπων σημερα ειναι επιφανειακες και η επικοινωνια σχεδον ανυπαρκτη.
Ατομα αυξημενης ευαισθησιας μπερδευονται με ατομα αυξημενης ......αναισθησιας. Ατομα τρυφερα με ευσυνειδησια, διαισθηση, αναλυτικη σκεψη, με διαθεση να συντροφευτουν, να μοιραστουν καλες η κακες στιγμες, σχετιζονται με ανθρωπους συμπλεγματικους, υποκριτες, εγωκεντρικους που δεν ξερεις με πιο τροπο λειτουργουν τα μυαλα τους, αδειαζοντας σου τον μαυρο ψυχισμο τους και απειλωντας τη διανοητικη σου ακεραιοτητα.
Σχεσεις που αρχιζουν στον παραδεισο και καταληγουν στην κολαση,που χτιζονται πανω στο ψεμα και στην απατη.
Υπαρχουν ανθρωποι που βαζουν λουκετο στη σχεση τους με τον αλλο εν ονοματι της αγαπης τους( εννοειται εν ονοματι της αρρωστιας τους) ωστε να τον χρησιμοποιουν κατα το δοκουν.
Υπαρχουν αλλοι που δεν καλυφθηκαν ποτε αλλα ομως συνεχιζουν και σερνονται χωρις σκοπο, αναμεσα σε διαμαχες και διαπληκτισμους.
Αλλοι κατασκηνωνουν σε σχεσεις γεματες ενταση, κακομεταχειριζοντας τον αλλο και βιωνουν αμφοτεροι ταπεινωτικες και εξευτελιστικες καταστασεις βιας.
Ειναι τρομακτικο να υπαρχουν ανθρωποι που αρεσκονται να δημιουργουν δυστυχια στους αλλους.
Φαυλος κυκλος.Τα συναισθηματα μπερδευονται, η επικοινωνια γινεται ανυπαρκτη, οι σχεσεις καταρρεουν. Διαχυτη παντου η παρεξηγηση, η στασιμοτητα, η μοναξια. Ψυχολογικα αιχμαλωτοι οι περισσοτεροι σε σχεσεις γιαλινες που πληγωνουν και απειλουν το εγω τους. Συμπεριφορες εξοργιστικα επικινδυνες απο ατομα που κυκλοφορουν ως Mr. η Mrs perfect, προκειμενου να σε προσεγγισουν και να παιξουν εις βαρος σου.Ναρκισσοι και νευροσπαστα κυκλοφορουν παντου. Προσκολλωνται επανω σου και σε θυματοποιουν αφαιρωντας σου την πολυτελεια πλεον του προβληματισμου.
Ποσο δυσκολη εγινε η ανευρεση και η προσεγγιση των ανθρωπων; Πολλοι κανουν τον εαυτο τους δυστυχισμενο για χαρη του αλλου που κυβερνα τη ζωη τους, πιστευοντας οτι καλυτερα να αδικηθεις παρα να αδικησεις. Βουλιαζουν απροστατευτοι μεσα στη μοναξια της αδιεξοδης σχεσης που οι ιδιοι διαλεξαν ασυνειδητα ισως, προσπαθωντας να την διατηρησουν σαν κατευθυντηρια γραμμη ζωης, της δικης τους ζωης δυστυχως εις βαρος τους ,με συνεπεια αυτα τα ζωντανα και χαρισματικα πλασματα να μεταμορφωνονται, μεσα απο τον παραλογισμο της σχεσης τους με τον αλλο, σε αχαρες φιγουρες του εαυτου τους.
Μα ο αλλος δεν ειναι ο φορεας της ευτυχιας μας. Ειναι παρανοικο να πιστευεις, να φανταζεσαι οτι ο αλλος βρισκεται πλαι σου για να ευτυχησεις.
Αντιλαμβανομαι οτι ο τροπος που συνδεομαστε ειναι επικινδυνα ουτοπικος. Το επιπεδο των ανθρωπινων σχεσεων σημερα ειναι ασυμμετρα ανεπτυγμενο σε σχεση με την επιστημη και την τεχνολογια. Εκεινο που μας κανει ανθρωπους ειναι η πνευματικη μας διασταση και οι σχεσεις σημερα δεν στηριζονται στην πνευματικοτητα σαν αξονα ισορροπιας και πολιτισμου.
Εχω πια συνειδητοποιησει οτι τα επομενα χρονια οι σχεσεις θα γινουν ακομη πιο δυσκολες, σχεδον ολεθριες. Ενδεχομενως συναισθηματικοι λογοι και προσωπικες ανασφαλειες μας εμποδιζουν να εφαρμοσουμε μια πολιτικη ορθολογιστικη προκειμενου να συνειδητοποιησουμε οτι ουσιαστικα μεσα απο σχεσεις- παγιδες κακοπαθαινουν οι ψυχες, αρχιζουν οι εξαρτησεις, τα διλημματα ,τα μικρα λαθη μετατρεπονται σε μεγαλα και καταδυναστευονται οι ζωες μας.
Woman's Voice