Powered By Blogger

Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011

ΑΝΔΡΕΣ ΟΙ ΑΥΤΟΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟΙ

Η ανοδος και η πτωση των ισχυρων...Ποσο ισχυρος ομως και ποσο νοημων ειναι καποιος που εργαζεται μια ζωη για να ανελθει κοινωνικα, που ξεπερνα απειρα εμποδια προκειμενου να επιτυχει τους στοχους του και οταν κατορθωσει μετα απο τοσες δοκιμασιες να φτασει στην κορυφη, να πεταει τα παντα στα σκουπιδια για μια στιγμη σαδιστικης σεξουαλικης ικανοποιησης;
Αντιλαμβανομαι οτι αυτη η κατ'εξοχην αυτοκαταστροφικη συμπεριφορα σαν πρακτικη ζωης εκτος απο την προσωπικοτητα του ανθρωπου που την εκδηλωνει, απειλει και την ιδια την λειτουργια της κοινωνικης και πολιτικης του ταυτοτητας, η οποια θεωρειται οτι ειχε οικοδομηθει απο τον ιδιο με αυτοσεβασμο, ηθικους φραγμους και οραμα.
Οταν δεν μπορει καποιος να ελεγξει τον παρορμητισμο και την σεξουαλικοτητα του, πως μπορει να ασκει οποιαδηποτε μορφη εξουσιας; Αυτου του ειδους η σεξουαλικοτητα ειναι απορροια μιας προσωπικοτητας ψυχικα διαταραγμενης που οχι μονο δεν ελεγχεται αλλα ειναι εθισμενη στο κυνηγι της απροσωπης ηδονης. Η ψυχρη επιθεση και η στιγμιαια κατακτηση του οποιουδηποτε ανωνυμου θηλυκου, ειναι το κινητρο που βασιζεται στην ανορθοδοξη παρορμιση προς εκτονωση της βιας και της σεξουαλικης μανιας του δραστη.
Χωρις να επικεντρωνομαι σε ενα ειδος ανδρων, αναφερομαι ειδικωτερα στην κατηγορια των πολιτικων η των ανδρων που ασκουν οποιαδηποτε μορφη εξουσιας, ενω στην πραγματικοτητα οι ιδιοι αδυνατουν να ελεγξουν και να εξουσιασουν τον εαυτο τους.
Αυτοι οι ανδρες, οι επικινδυνοι καθε μορφης ηγετες κουβαλουν αρρωστημενα μυαλα, λυνουν και δενουν, χλευαζουν και απειλουν, εκβιαζουν συμπεριφορες και ψυχες με συνεπεια καποια στιγμη και οι ιδιοι να εγκλωβιζονται και να αυτοταπεινωνοται.
Παικτες των καιρων, μιας εποχης που βιωνει παγκοσμια κριση σε ολους τους τομεις, μιας εποχης ανασφαλειας, λιτοτητας, στειρας οραματων και ηθικης ανατασης, αυτοι οι κατ'εξοχην ''παικτες'' σουλατσαρουν κυριως ως πολιτικοι διεθνως και λανσαρουν τον μηδενισμο τους ως μοντελο πολιτικης και κοινωνικης συμπεριφορας.
Sex and politics, που λενε!

Woman's Voice