Powered By Blogger

Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΜΑΣ























Βρισκομαστε σε μια εποχη που δεν εχει εποχες η μαλλον παυσαμε να διανυουμε την εποχη των ανυποψιαστων,γιατι ολα αυτα που συμβαινουν γυρω μας επηρεασαν τον ψυχισμο και τα συναισθηματα μας. Αυτα τα Χριστουγεννα θα εστιασουμε σε αλλα πραγματα απ' αυτα που συνηθιζαμε αφου η ζωη μας επαυσε να ειναι απλως μια επαναλαμβανομενη διαδρομη αλλα επιβαλλεται να γινει ενα ταξιδι με αποσκευες τις ξεχασμενες αξιες,τα θετικα συναισθηματα και συμπεριφορες πιο ανθρωπινες.
Μια αγκαλια ζεστη, ο κρυος Δεκεμβρης,ενας μηνας αλλιωτικος που σε εποχες αποξενωσης και μοναχικης πορειας, θλιψης και ερημιας,φερνει σαν δωρο τον σπορο των Χριστουγεννων και αυτα με τη σειρα τους, μ'ενα μαγικο τροπο,ευνοουν το σμιξιμο,τη συντροφικοτητα,τη μοιρασια στιγμων με αγαπημενα προσωπα,τον ανθρωπο διπλα στον ανθρωπο.
Ο χορος της ζωης αλλαζει μορφη αφου ολοι αυτες τις γιορτινες ημερες υπο την επιρρεια του πνευματος των Χριστουγεννων θελουμε να ευτυχησουμε.Τα ονειρα μας ξαναβγαινουν στην επιφανεια κι'αρχιζει μια διαδικασια πολυ πιο απαιτητικη απο τις σκεψεις η τις προθεσεις, η πραξη.Αυτα τα πολυχρωμα λαμπιονια και η χρυσοσκονη που αιωρειται παντου βοηθουν στη θετικη σκεψη ,στα θετικα συναισθηματα, στην καλη διαθεση και στη γιορτινη ατμοσφαιρα.Ολοι μας εχουμε αναγκη τη γιορτη και τα Χριστουγεννα προσφερονται για χαλαρωση, αποδραση απο την καθημερινοτητα και για αλλαγη ψυχολογιας.Εχουμε αναγκη να ακουμπησουμε ο ενας στον αλλο, να αισιοδοξησουμε, να ανταλλαξουμε ευχες,να βρουμε καινουργιες προοπτικες και να ξαναγινουμε "ανθρωποι".
Καπου διαβαζα πως "το μηνυμα των Χριστουγεννων ειναι η υπενθυμιση οτι ο ορατος υλικος κοσμος συνδεεται με τον αορατο πνευματικο κοσμο".Τα Χριστουγεννα λοιπον ερχονται καθε χρονο να μας ξαναθυμισουν οτι πισω απο την βιομηχανια και την βιτρινα της Χριστουγεννιατικης ευτυχιας, υπαρχει ο πνευματικος κοσμος , η αναταση και η ξεχασμενη αθωοτητα και ανθρωπια που ο καθενας μας μεταφερει εντος του και που το πνευμα των ημερων μας οδηγει να ανακαλυψουμε ξανα ,προκειμενου να ζησουμε τα δικα μας μικρα και μεγαλα θαυματα.
Κυριες,Κυριοι, Καλα Χριστουγεννα!

Woman's Voice

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

καταφερες να μεταμορφωσεις την μελαγχολια για την περιραιουσα ατμοσφαιρα σε νοητικο ταξειδι χαρας Καλα Χριστουγεννα. Ελενη Π.