Powered By Blogger

Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2009

ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΕΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ

Υπαρχει ενας κοσμος διαφορετικος απο αυτον που ζουμε και περιμενει να τον ανακαλυψουμε, εαν βεβαια αλλαξουμε κατευθυνσεις. Φρονω οτι αυτη η αποψη δεν αποτελει φιλοσοφικο γριφο. Υπαρχουν δυο πραγματικοτητες: αυτη που ζουμε κι' αυτη που περιμενει να τη ζησουμε.Η πραγματικοτητα που ζουμε δεν ειναι παντοτε αυτη που επιλεξαμε να βιωσουμε. Περα απο τ' αναπαντεχα που συνηθως τα περισσοτερα ειναι δυσκολα και ως εκ τουτου ανεπιθυμητα ,υπαρχουν κι' αλλες καταστασεις στον κοσμο αυτο που ενδεχομενως εθελοτυφλουμε να μη τις ανακαλυψουμε η ισως δεν πιστεψαμε ποτε οτι μπορουμε να τις βιωσουμε. Αυτες οι καταστασεις, ειναι δυνατον να υπαρξουν σαν πραγματικες οασεις ανατασης σε σχεση με τη στειρα, εφ' οσον ειναι επαναλαμβανομενη ,καθημερινοτητα μας. Ενα αλμα απο την κακως νοουμενη καθημερινοτητα χρειαζεται και ναστε σιγουροι οτι η προσγειωση θα ειναι ομαλη. Και τοτε ολα θ' αλλαξουν.
Ζουμε την πραγματικοτητα εχοντας παντα ενα περισκοπιο στη φαντασια που μας βοηθαει να κανουμε ονειρα. Θες δεν θες αρχισε να κανεις ονειρα-οσα σου εχουν περισσεψει κι' οσα ειναι διαθεσιμα - με βασικο στοχο την αλλαγη για το καλυτερο. Ουσιαστικα, ζητησε μια ανασα ζωης διαφορετικη απ' αυτη που αναπνεεις και προσπαθησε μεσα σ' αυτη την ανασα, νοητικα να χωρεσεις μικρες ανασες μιας αλλης ζωης που ακομη δεν εζησες.
Παρατηρησε , τι αλλο χρειαζεσαι που δεν τοχεις ακομη και δωσε στον εαυτο σου την αδεια να τ' αποκτησει, στο βαθμο που μπορει να τα καταφερει.
H δημιουργικη φαντασια ειναι βασικος παραγοντας ελπιδας και δυναμης, ειναι το καταφυγιο σου και συγχρονως ο ξεναγος σου στην αναζητηση καινουργιων διαστασεων.Οι διαστασεις αυτες σιγουρα συνδεονται μ ε καποιο ειδος ευτυχιας που παντα βρισκεται καπου αλλου κι' ενδεχομενως συνδεεται αμεσα με τα ονειρα και τις προσδοκιες σου, οι οποιες χωρις τη δυναμη της επιθυμιας δεν μπορουν να ευοδωθουν.
Νοιωσε τη δυναμη σου, εμπιστευσου τη διαισθηση σου και πραξε ωστε να συμβουν θαυματα αλλαγης γυρω σου. Μην επιμενεις σε ο,τι τελειωσε η σ' αυτο που υπαρχει χωρις να σε ικανοποιει. Κλεισε πορτες, ανοιξε καινουργιες, ξεσκονισε τα παλια, πεταξε τα φθαρμενα, ζωγραφισε νεους κυκλους.
Aφου τα παντα στη ζωη ειναι ρευστα, ισως κι' αυτος ειναι ο λογος που αξιζει να τη ζησεις. Γιατι η ρευστοτητα φερνει την κινηση και την αλλαγη και η αλλαγη το καινουργιο, το διαφορετικο κι' ενδεχομενως το πιο ενδιαφερον. Αλλωστε ζουμε για ο,τι δεν καταφεραμε να κανουμε ακομη στη ζωη μας!

Woman's Voice

Δεν υπάρχουν σχόλια: