Powered By Blogger

Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2009

ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ ΓΙΑ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΜΕ IQ ΚΑΤΣΙΚΙΟΥ

Υπαρχει μεγαλυτερη απατη απο εκεινη των γυναικειων εντυπων ενος ορισμενου ειδους; που εξαλλου, σε γενικες γραμμες, δεν εχουν και τιποτα το γυναικειο, αφου τις περισσοτερες φορες ο διευθυντης τους ειναι ανδρας. Σωστα ενημερωμενες για το θεμα, οι γυναικες δημοσιογραφοι κανουν την ερευνα τους στο περιβαλλον της συνταξης του περιοδικου και κρινουν τις συνθηκες ζωης της γυναικας απο το 2% που συναναστρεφονται: αυτες που εχουν εραστη, που δεν βλεπουν ποτε τον συζυγο τους, που αφιερωνουν στα παιδια τους ελαχιστο χρονο και που τα μπουκωνουν με κατεψυγμενα φαγητα, πιτσες και διαφορα αναψυκτικα. Ομως το 98% των γυναικων δεν περνουν τη ζωη τους μεσα σε τετοιο ακρατο εγωισμο! Εργαζονται, βεβαια ασχολουνται με το σπιτι, με τα παιδια οσο μπορουν, αλλα ουτε εραστης, ουτε διαιτες ομορφιας, ουτε ελευθερια. Γι' αυτες λοιπον, για τον πραγματικο γυναικειο πληθυσμο, δεν μιλανε ποτε. Τις αφηνουν μονες τους να τα βγαλουν περα, κανοντας οτι τις αγνοουν. Τις καταχωρουν καταχρηστικα στην κατηγορια των <<συνηθισμενων>> γυναικων και αρεσκονται να τις κανουν να τους τρεχουν τα σαλια, παρουσιαζοντας τους ενα ειδος γυναικειας ζωης ψευτικης, τεχνητης, ουτοπικης.

Ποια γυναικα-εκτος βεβαια αν ειναι σταρ του κινηματογραφου- ειναι τοσο λεπτη για να φορεσει τα διαφανα και αποκαλυπτικα πεπλα που ονομαζουν Υψηλη Ραπτικη; Ποια απο αυτες εχει να τα πληρωσει;Ποια εχει το χρονο για <<διαφορους>> εραστες σε αυτον τον αγωνα εναντιον του ρολογιου που ειναι η ζωη της; H το χρονο να ειναι ωραια; Την ενεργεια να ετοιμαζει, ξεχωριστα για τον εαυτο της, διαιτητικα γευματα με λιγες θερμιδες; Στην πραγματικοτητα, καμμια.

Τα εντυπα υποθαλπουν ολη αυτη τη γελοιοτητα, μονο και μονο επειδη αυτο<<πουλαει>>. Ειναι πολυ ευκολο να παρουσιαζεις αντικατοπτρισμους μιας πλαστης ευτυχιας, που δεν εχει καμμια σχεση με την πραγματικοτητα. Αυτο δεν ειναι, αραγε, η καραμελα που τις κανει να προχωρουν, το δελεαρ που ξεγλιστραει ολοενα μεσα απο τα χερια τους;

Sissy Reynaud:Μικρη πραγματεια για τη σκεψη, τον ερωτα και τον Θεο.Εκδοσεις Κριτικη.

Woman's Voice

Δεν υπάρχουν σχόλια: