Powered By Blogger

Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2008

TO SHOW ΤΟΥ ΥΠΕΡΦΙΑΛΟΥ ΕΓΩ

Τωρα πλεον δεν σου λενε οπως παλιοτερα το γνωστο"ξερεις ποιος ειμαι εγω",τωρα πουλανε μουρη και σου επιβαλλουν το προκατασκευασμενο τεραστιο και απατηλο εγω τους, προκειμενου να προλαβουν να σε αποπροσανατολισουν και να πουλησουν τη δημοσια εικονα τους με την εξυπνακιστικη συμπεριφορα των ισχυρων εντυπωσεων προκειμενου να καλυψουν την μικροτητα και την μικρονοια τους και να αναρριχηθουν στον τομεα που επιδιωκουν , στις προσωπικες τους σχεσεις, στη δουλεια τους και εν γενει στον περιγυρο τους.


Γυαλινοι ανθρωποι, ουσιαστικα φοβισμενοι, με υπερεκτιμημενο εγω, που διακατεχονται απο εγωκεντρισμο, επικινδυνη ναρκισσιστικη επιθυμια η αναγκη για υπαρξη και αναγνωριση οχι αυτου που πραγματικα ειναι αλλα του εαυτου που θα ηθελαν να εχουν ωστε να νοιωθουν μοναδικοι και να περιφερονται ως ατομα υψηλου κυρους και αιγλης.


Η αξια τους για τον κοσμο ειναι ανυπαρκτη αλλα για τους ιδιους ειναι ζητημα ζωης η θανατου να καλυφθουν με καθε τροπο ,να κρυφτουν ουσιαστικα απο τον αλλο προκειμενου να υφαρπαξουν την επιβεβαιωση. Κι' ενω το ενστικτο της κοινωνικης επιβιωσης ενυπαρχει σε ολους , στα συγκεκριμενα ατομα η προσωπολατρεια φθανει στα ορια της διαταραχης και επικινδυνοτητας. Καποιοι τσιμπανε αμεσως , γινονται θυματα του μπλα- μπλα και της δηθεν ελκυστικης προσωπικοτητας των συγκεκριμενων ατομων τα οποια κινουνται σχεδον παντοτε δολιως με σκοπο να παραπλανησουν και να εξαπατησουν.


Αυτα τα παιχνιδια εξουσιας, εντυπωσεων, σνομπισμου και μεγαλειου τεινουν να υποτιμησουν η και να καταστρεψουν τον αλλο, τον σεμνο αλλα.... ηλιθιο κατ' αυτους τον οποιο μετα απο καταλληλη μυηση χρησιμοποιουν ως πλανωμενο ατομο κατα το δοκουν.


Το πακετο με τις κορδελλες τους τα επικινδυνα αυτα ατομα με το υπερφιαλο εγω εχουν την ταση να το επιδεικνυουν οχι επειδη πιστευουν οτι "ειναι" αλλα επειδη θελουν να αποκρυψουν το γεγονος οτι"δεν ειναι". Το mainstreaming σημερα ειναι να αποφασιζεις πως θα πουλησεις στον απεναντι το"ειναι", ενα "ειναι" που ουσιατικα σημαινει μονο το "φαινεσθαι". Δουλευουν σ' αυτο που φαινεται προκειμενου να καλυψουν τη σκοτεινη και ανυπαρκτη προσωπικοτητα που φερουν.

Γεγονος ειναι οτι η σεμνοτητα ειναι μια ξεχασμενη αξια στην εποχη μας -σχεδον απαγορευμενη- και χαρακτηριζει συνηθως ευγενεις, πολιτισμενους ανθρωπους, ιδιαιτερης καλλιεργειας. Η επαρση στους πραγματικα καλλιεργημενους ανθρωπους ειναι αγνωστη εννοια ενω στον μικροκοσμο των υπερφιαλων δεν ειναι παρα η κραυγαλεα αποδειξη της κατωτεροτητας τους. Κι' ομως αυτοι οι κατωτεροι ανθρωποι κινουνται αναμεσα μας, κρυβοντας τη σκοτεινη πλευρα του εαυτου τους , καλλιεργωντας παντος ειδους σχεσεις προς προσωπικο οφελος ,καταστρεφοντας και εξευτελιζοντας οποιον δεν τους αντιλαμβανεται η απο κακως νοουμενη ευγενεια δεν τους αποκαλυπτει.

Woman's Voice

ΥΓ.Πρωτη δημοσιευση 17/11/2008

Δεν υπάρχουν σχόλια: